تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: سیاست‌گذاری و ریل‌گذاری‌های درست دولت سیزدهم به همراه تنوع روش‌های تأمین مالی، توسعه زیربنایی انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم می‌کند.

«علی شب نورد» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: دولت سیزدهم با تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین مالی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به دنبال جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برای توسعه هرچه بیشتر این نوع انرژی است.

وی، یکی از روش‌های تامین مالی برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را مصوبه ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برشمرد و گفت: این ماده‌ قانونی، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات را موظف کرده است تا معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالیانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌های ساتبا ادامه داد: این میزان در پایان سال پنجم باید دست‌کم به پنج درصد برسد و صنایع مورد تأکید یا خود می‌توانند برای احداث نیروگاه اقدام کنند یا از طریق تابلوی سبز برق تجدیدپذیر، برق مورد نیاز خود را تأمین کنند.

شب نورد، روش دیگر را تأمین برق برای مراکز استخراج رمزارز دانست و خاطرنشان کرد: برای تأمین برق این مراکز قوانینی مصوب شده است.

وی گفت: تأمین برق رمزارز یکی از مواردی است که بار زیادی به شبکه برق کشور تحمیل می‌کند و چه‌بهتر که برق این مراکز هم از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود تا سربار شبکه نشود.

مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌های ساتبا اضافه کرد: بر این اساس، مرکز استخراج رمزارز اگر نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام و برق آن را تحویل شبکه دهد، در قالب قرارداد شبکه موظف است در بازه زمانی که اعلام می‌شود برق را به این‌ها در هر نقطه‌ای تحویل دهد.

شب نورد افزود: این مراکز می‌توانند هر ظرفیتی برقی که نیاز دارند، معادل آن نیروگاه تجدیدپذیر احداث کرده و آن را به شبکه تحویل داده و در هر نقطه‌ای بدون قطعی برق موردنیاز را تحویل بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: البته این موضوع برای صنایعی که نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند، قابل‌اجرا است و معادل برقی که تولید می‌کنند برق موردنیاز را در زمان مشخص از شبکه تحویل خواهند گرفت.

مصوبه صادرات برق تجدیدپذیر اجرایی می‌شود

مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌های ساتبا گفت: امکان صادرات برق تجدیدپذیر، نیز به‌عنوان راهکار دیگری مورد تأکید دولت سیزدهم قرار گرفته است.

شب نورد ادامه داد: بر این اساس مصوبه مورد نیاز در حال پیگیری است و به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: فراهم شدن امکان صادرات برق تجدیدپذیر برای ساکنان مرزی کشور بسیار مؤثر است تا با احداث نیروگاه و تولید برق بتوانند آن را صادر کرده و درآمدزایی کنند.

این مقام مسوول ساتبا خاطرنشان کرد: بیشترین کاری که دولت سیزدهم در بخش توسعه زیربنایی انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داد، همین ریل‌گذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها است که نویدبخش توسعه این بخش است.