به گزارش ایرنا، یاور عبیری در سمینار نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربههای خانههای بومگردی که روز شنبه -یازدهم شهریور- در سالن اجتماعات وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهارداشت: بومگردیها ریشه در فرهنگ و تمدن ایران و فرهنگ اجتماعی مردم دارند و اکنون دیگر به فرزندی برومند در خانواده بزرگ صنعت گردشگری تبدیل شده است.
وی گفت: تاکنون فقط کتاب آموزشی برای تاسیسات گردشگری تدوین شده است که برای بومگردیها موثر نبود، به موضوع آموزش تخصصی ورود کردیم، سرفصلهای آموزش مدیران بومگردی به وزارت میراث فرهنگی ارایه شده و جزییات آموزشی در هفته های آینده ارایه میشود و در صورت تایید دورههای آموزش تخصصی ویژه مدیران بومگردی برگزار میشود.
درج روز ملی بومگردیها در تقویم کشور
عبیری افزود: امسال روز تنوع فرهنگی (٣١ اردیبهشت) مازیار آل داود (از پایهگذاران بومگردی در ایران) به عنوان چهره ماندگار در این بخش، انتخاب شد، به عندلیب شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد کردیم یک روز به عنوان «روز ملی بومگردیها» در تقویم رسمی کشور ثبت شود.
رئیس جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بومگردی ایران بر ضرورت ارزیابی خانههای بومگردی تاکید کرد و گفت: دستورالعمل ارزیابی از بومگردیها در هیات مدیرت انجمن بازبینی شده تا ٨٠ درصد آماده شده است و با تأیید وزارتخانه به زودی اجرا می شود. ارزیابان کنونی معمولا ارزیابان هتل ها هستند،
وی بیان کرد: باید ارزیابان تخصصی بومگردی داشته باشیم حدود ٢۵ نفر آموزش دیدهاند که به زودی برای ارزیابی اقامتگاهها اعزام میشوند.
عبیری اظهارداشت: بیمه اقامتگاهها داده است، صنف بومگردیها ردیفی برای بیمه در بودجه سالانه ندارند، با مجلس در حال رایزنی هستیم تا این مشوق را ایجاد کنیم.
رئیس جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بومگردی ایران افزود: آموزش باید در دل روستاها در نقاطی که بومگردی ها انجام شود، نمیتوان در مرکز و شهرهای بزرگ به دور از بومگردیها دوره برگزار کرد. باید در همان مناطقی که بومگردی فعال است.
به گزارش ایرنا، نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربههای خانههای بومگردی به مدت ۲روز (١١ و ١٢ شهریور) با حضور مدیران و کارکنان خانههای بومگردی برگزار میشود، در این دو روز علاوه بر برگزاری چهار کارگاه آموزشی از بومگردیهای خلاق و برتر هر ایالت تجلیل میشود.