گنبدکاووس- ایرنا- عزاداری برای امام حسین(ع) و شهدای کربلا، آیینی متعلق به امروز و دیروز نیست و ریشه‌ای عمیق در تاریخ اسلام و این سرزمین دارد. در این میان، کودکان پرورش یافته مکتب حسینی که در صف نخست حضور در مراسمات عزاداری محرم قرار دارند و جزو جامانده‌های قافله اربعین هستند، شرکت در این راهپیمایی بزرگ را یکی از آرزوهای خود می‌دانند.

به گزارش ایرنا، فرهنگ عاشورا از کودکی در تک تک ملت ایران نهادینه شده و خیلی از کودکان نوحه‌های مداحان برای خاندان عصمت و طهارت را مثل لالایی در ذهنشان سپرده و از پدران و مادران خود برای حضور در جشن اعیاد مذهبی و یا سوگواری امامان پیشی می‌گیرند.

کودکان و نوجوانان همراه با بزرگترها در ایام عزاداری سیدالشهدا در مساجد و حسینیه‌ها و تکیه‌های حضور یافته و با شنیدن روایت مظلومیت امام حسین(ع) از زبان مداحان پا به پای دیگر عزاداران به سوگواری برای این بزرگ مرد تاریخ و اهل بیت(ع) ایشان می‌نشینند و یکی از رویاهای آنان پیوستن به جمع یاران اباعبدالله(ع) در کربلا و ایستادگی در مقابل یزید و یزیدیان است.

مراسم اربعین قدمتی به اندازه تاریخ کربلا و عاشورای امام حسین(ع) دارد اما برگزاری این مراسم در چند سال اخیر تبدیل به آیینی باشکوه دینی و سیاسی برای مسلمانان شده است و عاشقان اباعبدالله(ع) با هر دین و مذهبی از نقاط مختلف جهان پای پیاده در کنار هم در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت می‌کنند که بخشی از این جمعیت را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

کودکان و نوجوانان پرورش یافته در مکتب عاشورا همراه با پدران و مادران خود بار سفر بسته و به عشق زیارت مرقد مطهر امام حسین(ع) و یاران ایشان بدون توجه به احساس خستگی، کیلومترها راه را پای پیاده از مرزهای ایران به سمت نجف و کربلا حرکت می‌کنند.

تعدادی از کودکان گنبدکاووس که برخی از آنان سابقه حضور در مراسم پیاده روی اربعین حسینی را دارند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بهترین سفر خود را پیاده روی اربعین دانسته و تکرار این برنامه‌ها را برای خود و تمام کودکان ایران زمین آرزو می‌کنند.

فاطمه باقری گفت: بر اساس صحبت‌های پدر و مادرم و آن چیزهایی که در مدرسه از معلمان و مراسم عزاداری از مداحان شنیدم امام حسین(ع) خیلی مظلوم بود و دشمنان یارانشان از جمله کودکان را جلوی چشمانشان به شهادت رساندند و با شنیدن این مظلومیت همیشه اشک می‌ریزم.

وی افزود: خیلی از مردم به مناسبت چهلمین روز شهادت اباعبدالله(ع) و یارانشان برای حضور در مرقد مطهر شهدای عاشورا پای پیاده به سمت نجف و کربلا حرکت می‌کنند و پدر من هم امسال به همراه تعدادی از دوستانشان نخستین تجربه شرکت در این مراسم را به‌دست آورد.

فاطمه ادامه داد: به تعریف پدرم مردم با هر رنگ و زبانی از کشورهای مختلف در مراسم اربعین حضور دارند و حتی تعدادی از خانم‌ها و آقایان را در مسیر دید که با ویلچر و عده زیادی هم بدون کفش در آسفالت داغ به سمت کربلا و نجف حرکت می‌کردند.

وی افزود: من هم آرزو داشتم همراه با پدرم به این سفر بروم اما نشد و پدرم قول داد کمی که بزرگتر شدم حتما با او همسفر شوم.

کوثر کوهساری ۹ ساله که به همراه برادرش علی ۱۳ ساله تاکنون ۲ بار در مراسم راهپیمایی اربعین شرکت کرده هم گفت: سال اول با کالسکه و بغل پدر و مادرم و بار دوم هم پارسال بود که موفق به شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین شدم و این سفر یکی از بهترین تجربیات زندگی‌ام است.

وی افزود: در دومین سفر اربعین بخشی از راه را با اتوبوس و بخشی را پای پیاده به سمت عراق حرکت کردیم و وقتی به نجف رسیدیم حال مادرم به دلیل گرمازدگی بد شد که این موضوع باعث نشد سفرمان را ادامه ندهیم و بعد از ساعتی استراحت و زیارت به سمت کربلا حرکت کردیم.

کوثر ادامه داد: چون کوچک بودم، پدر و مادرم قصد داشتند من را پیش خاله‌ام گذاشته و خودشان به تنهایی بروند اما در نهایت با اصرار فراوان آنان را راضی به حضور خود کردم، شرکت در مراسم اربعین برایم لحظات رویایی بود و خیلی از مواقع احساس می‌کردم این سفر را در خواب انجام می‌دهم.

وی افزود: پاهایم به خاطر پیاده روی در برخی مواقع خیلی درد می‌گرفت اما برای اینکه پدرم با بغل کردن من خسته نشود سعی می‌کردم تحمل کنم چرا که تمام خستگی‌هایم به زیارت مرقد امام حسین(ع) به عنوان مظلوم‌ترین عالم ارزش دارد.

علی کوهساری خواهر کوثر هم در بیان خاطرات سفر اربعین خود گفت: مسافراتمان برای شرکت در مراسم اربعین چندین شبانه روز به صورت پیاده روی و یا با اتوبوس طول کشید اما پذیرایی خیلی خوب مردم این کشور سختی‌های سفر را تا حدودی کم کرد و برخی مواقع هم در خانه عراقی‌ها استراحت داشتیم.

وی افزود: عراقی‌ها پذیرایی از زائران را باعث افزایش برکت زندگی‌شان می‌دانند و کودکان پنج و ۶ ساله با جان و دل در کنار بزرگترها در موکب‌ها از زائران اربعین پذیرایی می‌کردند و قدم به قدم آب و خوراکی توزیع می‌شد.

کوثر صفری ۱۲ ساله هم سفر اربعین را از تمام سفرها متفاوت‌تر دانست و گفت: در راهپیمایی اربعین دلدادگان اباعبدالله(ع) کیلومترها راه را پای پیاده به عشق حضور در مرقد ایشان حرکت می‌کنند.

وی افزود: در طول مسیر همواره با آب خنک از زائران پذیرایی می‌شود در صورتی که کاروانیان کربلا چند روز آب نخوردند، پس سختی‌های سفر ما در مقابل مظلومت و سختی‌های اسرای دشت کربلا قابل بازگو کردن نیست.

وی که سال گذشته در راهپیمایی اربعین شرکت کرد، گفت: زائران برای استراحت مشکلی ندارند و بعضی از آنان هم برای تشکر از زحمات موکب‌داران عراقی در طول مسیر هدایایی که از ایران آوردند را به کودکان در حال خدمت در موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی تقدیم می‌کنند.

کوثر آرزو کرد تمام کودکان ایران زمین مانند وی تجربه حضور در راهپیمایی اربعین را برای احساس نزدیکی بیشتر با خداوند به‌دست آوردند.

برچسب‌ها