سرهنگ محمدرضا محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اضطراب، بی حوصلگی، خستگی و خواب، خطاهای ادراکی، مصرف مواد توهم زا و محرک از جمله عوامل شخصیتی در رانندگان است که در بروز تصادفات نقش دارد.
وی با بیان اینکه بهدلیل افزایش تعداد خودروها در سطح معابر، سالانه هزاران انسان بر اثر تصادف جان باخته و یا دچار عارضههای جسمانی و روانی میشوند، گفت: مطالعات روانشناختی صورت گرفته بر روی رفتار رانندگان نشان میدهد که خصوصیات رفتاری و روان شناختی با وقوع تصادفها ارتباط تنگاتنگ دارد.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان افزود: درمجموع ویژگیهای شخصیتی نظیر عجول بودن، جلب توجه، فقدان احساس مسوولیت در مقابل دیگران، تحریک پذیری و دیگر موارد میتواند در بروز تصادفها نقش داشته باشد.
وی بی حوصلگی، افسردگی و خستگی را نیز از دیگر عواملی دانست که در بروز حوادث و تصادفها موثر است و گفت: تحقیقات نشان داده است پس از چهار ساعت رانندگی پیوسته و بی وقفه تغییراتی در درجه حرارت بدن، فشار خون و واکنش بینایی دیده می شود که این خستگی باعث عدم تمرکز و کاهش مهارتهای حرکتی شده و فرد در شرایط لازم توانایی واکنش سریع را ازدست می دهد.
سرهنگ محمدی نقش خواب آلودگی در تصادفها را نیز بسیار موثر دانست و گفت: محققان در پژوهشهایی دریافتند که عامل خواب در بیش از ۲۰ درصد از تصادفها نقش دارد و تصادفها در طول شب و میانه روز بیشتر از سایر اوقات است.
وی همچنین میزان خطرپذیری و هیجان خواهی جوانی را بهعنوان عامل مهمی در بروز تصادفات دانست و گفت: برخی جوانان تجربههای خود را منحصر بفرد میدانند و اعتقاد دارند اگر با سرعت غیر مجاز رانندگی کنند هیچ وقت تصادف نخواهند کرد و همین تفکر باعث شده تا بالاترین سن تصادفها در بین جوانان دارای سنین ۱۸تا ۲۴سال باشد.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان، جنسیت را هم عامل دیگری برای بروز حوادث رانندگی عنوان کرد و گفت: رانندگی تهاجمی اغلب مختص به مردان بوده و خانم ها با احتیاط بیشتری رانندگی میکنند.
به گزارش ایرنا، تلفات ناشی از حوادث رانندگی در اصفهان از ابتدای سالجاری تاکنون موید افزایش ۲،۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
در پنج ماه اول امسال ۳۶۱ نفر در تصادفات رانندگی در استان جان خود را از دست دادند که بیشترین تلفات با ۲۰۵ نفر در جادههای برون شهری رُخ داده است و ۱۳۶ نفر نیز در مسیرهای درون شهری استان جان باختهاند.