"یوسف شعبانی" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تعهد اشتغال امسال ۲۰ هزار و ۷۰۶ نفر است اظهار داشت: تاکنون ۱۰ هزار و ۸۰۰ شغل ایجاد و در سامانه رصد ثبت شده و پایش و نظارت بر اشتغال، خدماتی از جمله صدور مجوز، تسهیلات و مشاوره انجام شده است.
وی ادامه داد: رویکرد نظارتی برای اشتغال ایجاد شده و صحت سنجی اشتغال ثبت شده بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و اکنون نیز در حال اجرا است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: سه مرحله نظارت و صحت سنجی نسبت به مشاغل ایجاد شده در سامانه صورت میگیرد، در مرحله اول از سوی وزارت کار پیامکی جهت مراجعه به سامانه استعلام شغلی برای مشاهده داده ثبت شده مجری ارسال می شود و در مرحله دوم تماس و در مرحله سوم نظارت بهصورت حضوری انجام میشود.
شعبانی با تاکید بر اینکه سهمیه اعتبارات هریک از دستگاه های اجرایی و شهرستانی مشخص شده ادامه داد: ضروری است دستگاه های اجرایی با همکاری بانک های عامل در شناسایی افراد واجد شرایط و متقاضیان در پرداخت این تسهیلات اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: سامانه رصد اشتغال با هدف تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و دستور رییس جمهور برای جلوگیری از انحراف تسهیلات اشتغال و خدماترسانی به متقاضیان و جویندگان کار ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: در چهار ماه اول سال مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از تسهیلات تکلیفی تبصره ۱۶ و سایر با همکاری بانک های عامل پرداخت شده است و تا آخر سال نیز از محل تبصره ۱۸ سالجاری ۱۵ هزار میلیارد ریال پرداخت میشود.
شعبانی اظهار داشت: هر دستگاهی با توجه به سیاست گذاری ها، ظرفیت ها و زیرساختهای استان به رشته های مورد نیاز و در اولویت استان وام میپردازد و طرح هایی مانند گلخانه ها و کشت های کم آب بر در اولویت پرداخت تسهیلات اشتغال هستند.
نرخ بیکاری در استان تک رقمی ثبت شده است
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان ۹.۴ ثبت شده است، ادامه داد: با روی کارآمدن دولت سیزدهم، تاکیدات و پیگیری های استاندار همدان مبنی بر ارتقای شاخصهای اشتغال در کشور البته با آمارهای واقعی، حرکتی عظیم در استان شکل گرفت آمارگیری با دقت بیشتری انجام شد و آمار نرخ بیکاری استان شفاف سازی شده و صددرصد واقعی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: سال های گذشته معمولا افراد با مراجعه به اداره کار تقاضای شغل داشتند اما هم اکنون کارفرماها به اداره کار مراجعه میکنند و درخواست نیروی فنی و ماهر، حسابدار و کارگر ساده دارند و این موضوع تاکنون بی سابقه بوده و نشان دهنده تک رقمی بودن نرخ بیکاری است و به حد کافی سرمایه گذاری در استان انجام شده است.
شعبانی اظهار داشت: براساس اعلام مرکز آمار ایران، استان همدان در سال گذشته جزو ۶ استان برتر کشور در ایجاد بیشترین شغل دائمی و پایدار بود.
وی یادآور شد: رویکرد اصلی دولت مردمی سیزدهم ایجاد اشتغال ثابت و پایدار با هدف افزایش رفاه اجتماعی است و اولویت های در نظر گرفته شده اشتغال استان به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و نظارت و پایش انجام میشود.
این مقام مسئول با اشاره به ۱۰ برابر شدن سرعت صدور مجوزهای کسبوکار برای تسهیلگری اشتغال در دولت سیزدهم گفت: زمان صدور مجوزهای کسبوکار بهصورت ثبت محور و تأیید محور است که بیش از ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی به کارشناس ارجاع نشده بهصورت برخط و در لحظه ثبت میشود و مشکل و مراحل بروکراسی اداری حذف و روان سازی شده است.
راه اندازی سامانه "کار اینجا"
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اظهار داشت: سامانه "کار اینجا" https://karinja.iran.liara.run/ برای جستجوی شغل در استان مطابق دستور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در استان راه اندازی شده است.
شعبانی افزود: این سامانه برای ایجاد اشتغال هدفمند راه اندازی شده و این امکان فراهم خواهد شد که بدانیم در کدام شهرستان چه تعداد افراد، با چه میزان تحصیلات، تخصص و در چه رشتهای وجود دارند تا در پی مشخص شدن این آمار بتوان صنعت و تولید را با توجه به ظرفیت موجود طراحی، ایجاد و تثبیت کرد.
وی ادامه داد: یکی از چالشهای حوزه اشتغال نبود آمار برای برنامهریزیهای مربوط به بازار کار و فراهم کردن فرصتهای اشتغال برای جویندگان کار و کارفرمایان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: سامانه "کار اینجا" بهمنظور ثبت اشتغال ایجادی و شناسایی فرصتهای شغلی راهاندازی شده و موجب دسترسی بهتر و آسانتر متقاضیان کار، کارفرمایان و بنگاههای اقتصادی میشود و بهعنوان یک پنجره واحد برای جستوجوی شغل و ساماندهی مشاغل موجود در استان است.
شعبانی افزود: متقاضیان کار به این سامانه مراجعه کرده و با درج شغل مد نظر با توجه به مهارت، تخصص، دانش و شرایط خود، شغل موجود با شاخصها به او معرفی میشود.