به گزارش ایرنا، منصور شیشهفروش روز یکشنبه در گفتو گو با ایرنا اظهار کرد: در حوادث یاد شده ، ۲۹ نفر مصدوم نیز به بیمارستان منتقل شدند.
وی افزود: شهرهای اصفهان، اردستان، فلاورجان، مبارکه، لنجان، خمینیشهر، سمیرم و چادگان شهرهایی هستند که از ابتدای سال تا کنون موارد غرقشدگی گزارش کردهاند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: موارد غرقشدگی در سدهای مخزنی، رودخانهها، کانالهای منشعب از زایندهرود و استخرهای کشاورزی،رودخانههای جاری منشعب شده چادگان و فریدونشهر و استخرهای واحدهای صنعتی رخ داده است.
وی ادامه داد: دستور العمل پیشگیری و اطلاعرسانی عمومی از ایمن نبودن منابع آبی، رودخانهها و استخرهای کشاورزی برای شنا به دستگاههای اجرایی از جمله جهادکشاورزی و نیز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مناطق گردشگری، هلال احمر و شهرداریها برای آموزشها به عموم ابلاغ شده است.
شیشهفروش گفت: رودخانهها به دلیل بستر ناهموار برای شنا و نیز آب حاصل از ذوب شدن برف بسیار سرد است و بستر متغیری دارد و موجب جریان گردابی و شوک شدن افراد در آب میشود.
وی اضافه کرد: بستر رودخانه شهرهای باغبهادران، زرینشهر، مبارکه و فلاورجان چنین شرایطی دارند و موجب غرق شدن افراد میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: کانالهای انتقال آب کشاورزی نیز به دلیل شیب زیاد و جلبک گرفتن آن لغزنده و پر شتاب هستند و افرادی که به هر دلیل وارد کانال شوند، نمیتوانند نجات پیدا کنند.
وی افزود: در استان اصفهان ۳ هزار و ۵۰۰ استخر ذخیره آب کشاورزی وجود دارد بر همین اساس دستورالعمل ایمنسازی استخرها با نصب حفاظ و تابلو استخر ممنوع به دستگاه اجرایی مربوطه ابلاغ شده است.
شیشه فروش با اشاره به فصل تابستان و افزایش گردشگری در مناطق دارای رودخانه بیان داشت: رودخانه زایندهرود در مناطق باغبهادران و چادگان، رودخانههای آب ملخ، ماربر، خرسان. تخته سلیمان در سمیرم و فریدونشهر، سدهای مخزنی خمیران در تیران و کرون، باغکل در خوانسار، قرهقاچ و حنا در سمیرم و کوچری در گلپایگان مستعد حوادث غرقی هستند که به دلیل ایمن نبودن،سرد بودن آب افراد در آن دچار غرقشدگی میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: شرکت آب منطقهای وظیفه دارد بستر رودخانهها را ساماندهی و گشت نظارت در این اماکن و نیروی غواصی در محل سدها مستقر کند.
وی اضافه کرد: هم اینک شهرهای در مسیر زایندهرود از جمله لنجان،مبارکه، باغبهادران و نیز شاهین شهر و اصفهان دارای نیروی غواصی هستند و همچنین هیات غریق نجات نیز تیم غواصی ۱۲ نفره متخصص آبهای خروشان و آبهای راکد را آموزش داده است که در مواقع نیاز اقدام به واکنش سریع و اضطرای کنند.