اردبیل - ایرنا - پزشکان متخصص پوست و مو در استان اردبیل به‌دنبال مشاهداتی از شیوع نوعی بیماری قارچی مقاوم در پوست برخی افراد، بر رعایت بهداشت فردی و جمعی و اجتناب از خوددرمانی و مراجعه به‌موقع به پزشک تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، پوست انسان بزرگترین سپر در مقابل ورود عوامل خارجی به بدن محسوب می‌شود با این حال خود آن در معرض بیماری‌های ناشی از ارتباط با محیط قرار دارد. متخصصان پوست به تازیگی از شیوع نوع مقاوم بیماری قارچی خبر می‌دهند که تظاهرات بالینی آن نیز در حال تغییر است.

دکتر آیدا ورقایی ، متخصص پوست و مو روز دوشنبه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: همه متخصصان پوست و مو روزانه چند مورد از این بیماری را مشاهده و بیماران را ویزیت می‌کنند و موارد مقاوم این بیماری پوستی در حال افزایش است.

وی اضافه کرد: بیماری‌های قارچی روی تنه و کشاله ران، بین انگشتان دست و پا و روی ناخن‌ها و موی سر بدون علائم و با سوزش و خارش بسیار ملایم ظاهر می‌شود و امروز اشکال بسیار متفاوتی از این نوع بیماری شایع شده است.

این متخصص پوست و مو ضمن هشدار به شهروندان برای استفاده خودسرانه از داروهای ترکیبی گفت: داروهای ترکیبی که خودسرانه تهیه شده باشد برای درمان مفید نیست و لازم است افراد با مشاهده کوچک‌ترین ضایعه پوستی در بدن به متخصص پوست و مو مراجعه کنند.

متخصص قارچ‌شناسی پزشکی و مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ‌شناسی بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل نیز ضدعفونی کردن باشگاه‌های ورزشی قبل و بعد از استفاده افراد، کنترل قند خون در افراد دیابتی، عدم مصرف خودسرانه داروهای ضدقارچ که باعث مقاومت دارویی در بیماران می‌شود، را از راهکارهای مقابله با این بیماری ذکر کرد.

دکتر سولماز بصیری با بیان اینکه اغلب بیماری‌های قارچی قابل درمان هستند، گفت: کسانی که به استخرها و آبگرم‌ها مراجعه می‌کنند نباید از لوازم شخصی مشترک مانند حوله، ملحفه، بورس، کفش و دمپایی شخصی استفاده کنند.

وی ادامه داد: پیش‌تر چنین مواردی به آزمایشگاه‌های استان‌های دیگر ارجاع داده می‌شد اما خوشبختانه اکنون امکانات لازم برای تشخیص تخصصی قارچ در مرکز استان اردبیل فراهم است.

این متخصص قارچ‌ شناسی پزشکی ادامه داد: آزمایشگاه قارچ شناسی بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل برای تشخیص زودهنگام و درمان به موقع عفونت‌های تهاجمی قارچی در بیماران مبتلا به سرطان، اختلالات و بدخیمی‌های خونی، نوتروپنیک، بیماران پیوند مغز استخوان، دریافت‌کنندگان طولانی مدت داروهای استروئیدی، آنتی بیوتیک‌ها و نظایر آن راه‌اندازی شده است.

پیش‌تر ، دکتر حامد محسنی‌راد رئیس بیمارستان آموزشی و درمانی امام رضا (ع) اردبیل با اشاره به انجام آزمایش تشخیص زودهنگام عفونت‌های تهاجمی قارچی در آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی این مرکز درمانی، از آمادگی این بیمارستان برای پذیرش و دریافت نمونه‌های ارجاعی از استان‌های همجوار و آزمایشگاه‌های بخش خصوصی خبر داده بود.

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال ۱۳۷۲ تاسیس شده و اکنون با هفت دانشکده و ۱۳ بیمارستان دولتی، فعال است و روز به روز زیرساخت‌های آموزشی و خدمات‌رسانی آن تقویت می‌شود و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به تازگی از خریداری و تامین تجهیزات مورد نیاز طب هسته‌ای برای این استان خبر داد و گفته است: دنبال آماده‌سازی ساختمان، جهت نصب و راه‌اندازی اقلام خریداری شده هستیم.

دکتر منصور جعفری نمین ، رئیس نظام پزشکی استان اردبیل نیز اعلام کرده که جامعه پزشکی و درمانی در استان از نظر کمی و کیفی، بعد از انقلاب اسلامی متحول شده و این امر نشانگر همت نظام در تربیت پزشکان حاذق است.

وی یادآور شد: خیلی از اهالی استان اردبیل به یاد دارند که قبل از انقلاب اسلامی و حتی در اوایل انقلاب اسلامی پزشکان هندی در برخی شهرستان‌های استان، مردم را معاینه می‌کردند و این نشانه کمبود پزشک و کادر درمان در استان بود اما اکنون تمام اعمال جراحی مورد نیاز بیماران، با کیفیت قابل توجه در اردبیل انجام می‌گیرد و هیچ بیماری به استانی دیگر یا مرکز کشور ارجاع داده نمی‌شود مگر اینکه خود بیمار طالب عمل جراحی در جایی دیگر باشد.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.