علی داوودی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در خصوص رابطه برگزاری آیین خودجوش و مردمی اربعین حسینی بر ضرورت بهره مندی از عواید وقف در برگزاری هرچه باشکوه تر این مراسم تاکید کرد و گفت: نکته اساسی این است که وقف علاوه بر اینکه در دوره هایی که جامعه اسلامی با مشکلات اقتصادی مواجه شده، راهگشای امور بوده و عموما مشاهده کرده ایم که تلاش واقفان برای گشودن گره از مشکلات دیگر اعضای جامعه در عرصه های اجتماعی، مذهبی و فرهنگی نیز کارساز بوده است.
وی اظهار داشت: آنچه در این دنیای فانی وجود دارد، برای هیچ کس ماندگار نیست و نمی ماند، فقط ما تا زمانی که در این دنیا هستیم از نعمت ها استفاده می کنیم و بعد هم می رویم. آنچه ماندگار می شود، رضایت خدا و اثر ارزشمند کمک به همنوعان است.
داوودی با بیان این که وقف طی سال ها پشتوانه فرهنگ و هنر ما بوده است، اظهار کرد: بسیاری از مدارس، مساجد و زمین ها و باغات در حوزه رفاهیات و مانند آن ذیل وقف شکل گرفته و باید در ترویج این سنت حسنه بکوشیم. همچنین بخش عمده فعالیت های فرهنگی و دستاوردهای آن که ذیل فرهنگ تعریف می شود، متاثر از فرهنگ وقف است.
وی ادامه داد: نگاهی گذرا به تاریخ وقف در سراسر ایران نشان می دهد که واقفان بزرگ که در عرصه فرهنگ و هنر سرآمد بوده اند، با درک اهمیت وقف در کمک به توسعه همه جانبه جامعه، به آن همت کرده اند. وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که سودانگاری را انکار می کند و واقف، اموال خود را در خدمت هدفی والاتر قرار می دهد.
مدیر دفتر شعر حوزه هنری با اشاره به حرکت عظیم اربعین حسینی گفت: اربعین نمود خیزش و یک حرکت بزرگ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که افراد از سلیقه های مختلف برای تحقق آرمانهای تمدن اسلامی گردهم می آیند و حاضرند برای هدفشان با مشکلات کنار بیایند و هزینه کنند و ارادت خود را به آرمان و هدفی که دارند، نشان دهند و در این مسیر وقف و حمایت خیران برای تقویت این جریان خیلی کارگشا است.