تهران- ایرنا- نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، برنامه موکب‌داری در ایران را بسیار ارزشمند دانست و گفت: کارهای انجام شده و تجارب بدست آمده در این حوزه تدوین شود تا افراد دیگری هم که وارد این عرصه می‌شوند از آن بهره ببرند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌ الاسلام‌ و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی‌ فقیه در امور حج و زیارت و سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت ‌در ادامه سفر به عراق شامگاه ۱۲شهریور از موکب حضرت فاطمه معصومه(س) اهالی قم المقدسه در کربلا بازدید کردند و در جریان فعالیت‌های این موکب و خدماتی که به زائران اربعین حسینی ارائه می‌دهد؛ قرار گرفتند.

نماینده ولی فقیه از بخش‌های مختلف این موکب از جمله پذیرش و اسکان، بهداشت و درمان و چایخانه بازدید و از خادمان فعال آن تقدیر و تشکر کرد.

در این بازدید حاج محمود پارچه باف مسئول موکب حضرت فاطمه معصومه(س) اهالی قم المقدسه، گزارشی از امکانات و تسهیلات فراهم شده برای زائران اربعین ارائه کرد و گفت: تعداد زائرانی که در این موکب اسکان داده می‌شوند به روزانه ۵ هزار نفر می‌رسد.

پارچه باف با اشاره به اینکه موکب حضرت فاطمه معصومه(س) خدمت‌رسانی به زائران امام حسین (ع) در مراسم پیاده‌روی اربعین را در دستور کار دارد، افزود: پشتیبانی پخت نان و غذا و تامین برخی اقلام مصرفی ۱۲ موکب دیگر را موکب حضرت فاطمه معصومه(س) انجام می‌دهد و با راه‌اندازی موتور برق، انرژی برق مورد نیاز موکب‌های اطراف را نیز تامین کرده‌ایم.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت نیز با بیان اینکه هر چه کارها بهتر انجام شود، خدمتگزاری بهتری نیز به زائران حسینی صورت می‌گیرد، اظهارداشت: برنامه موکب‌داری در ایران جوان است و بسیار ارزشمند است که کارهای انجام شده و تجارب بدست آمده در این حوزه تدوین شود تا افراد دیگری هم که وارد این عرصه می‌شوند از آن بهره ببرند.

در ادامه برنامه‌ها نماز مغرب و عشا در چادر اصلی این موکب به امامت نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اقامه شد و سپس حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نواب درباره ارزش فکر کردن در سرزمین کربلا و اربعین حسینی سخنرانی کرد.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نواب با اشاره به اینکه مشتاقان حضور در مراسم پیاده روی اربعین و دوستداران حسین بن علی (ع) بسیار فراوان هستند، به بیان برخی اقدامات در دوران دژخیمان رژیم بعث برای جلوگیری از مشارکت مردم در مراسم اربعین پرداخت و یاد و خاطره افرادی را که با رشادت و جانفشانی‌های خود راه زیارت اعتاب مقدسه در عراق و سوریه را گشودند، گرامیداشت.

وی افزود: امروزه مواکب بهترین امکانات را برای زائران فراهم می‌کنند و ارائه خدمات در کشوری مانند عراق جز با الهامات الهی و مدد امام حسین(ع) امکانپذیر نیست.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به روایت یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت بهتر است، اظهارداشت: بهترین کار در این سرزمین تفکر است و ارزش فکر کردن از ثواب زیارت امام حسین(ع) نیز بیشتر است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب در ادامه به ماجرای زُهَیر بن قَین از شهدای کربلا که عثمانی مذهب بود اما پس از ملاقات با امام حسین(ع) و چند روز قبل از واقعه کربلا، به ایشان پیوست و در روز عاشورا به شهادت رسید اشاره کرد و گفت: زهیر فکر کرد و تصمیم گرفت و اگر ما هم می‌خواهیم بدانیم با امام حسین (ع) چه ارتباطی برقرار کنیم راهش تفکر است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: در روایتی آمده اصحاب پیامبر مثل ستاره بودند و انسان به هر کدام اقتدا کند راه را می‌یابد و نجات پیدا می‌کند.

وی به عباراتی که در شب عاشورا بین امام حسین(ع) و یارانش رد و بدل شد و سپس رفع دغدغه حضرت زینب(س) درباره پایداری اصحاب در بیعت این افراد با امام سجاد(ع) اشاره کرد و افزود: این افراد به خوبی از عهده امتحان همانند رزمندگان شهیدشان برآمدند و به درجات اعلا رسیدند و ما با آنها خیلی فاصله داریم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به حاضران توصیه کرد که برای عبور موفق از دوران دشوار امروز، تفکر کنند و یکی از اصحاب تابناک امام حسین(ع) را برای خود الگو قرار دهند.

وی به شخصیت و جایگاه حضرت زینب(س) پرداخت و آن حضرت را در دفاع از امامت و ولایت الگو توصیف کرد و نمونه‌هایی از دفاع ایشان در حمایت از رهبری و ولایت را برشمرد.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نواب با بیان اینکه روشنگری‌های حضرت زینب(س) برای ما درس است، اظهارداشت: حضرت زینب(س) پاک زیست و خود را مدافع و جان نثار رهبر زمانش قرار داد و نگذاشت به وی آسیبی وارد شود.