علی اکبر اشرفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آغاز پیاده روی اربعین کالاهای مورد نیاز مواکب در عراق از طریق این مرز در حال انتقال است و برای اینکه امور گمرکی نیز به روال عادی خود جریان داشته باشد، سعی شده هماهنگیهای لازم انجام شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ تعطیلی و تعللی در امور گمرکی در ایام تردد زائران وجود نداشت، اضافه کرد: به استثنای مشتقات نفتی که در این ایام محدودیت برای آن به علت احتمال اشتعال تعریف شدهاست، بقیه اقدامات و رویه های گمرکی اعم از ترانزیت و صادرات و واردات کالا به روال عادی خود جریان دارد.
مدیرکل گمرک تمرچین گفت: تمهیدات لازم را با استانداری و ستاد اربعین در راستای انجام بهینه کارها و امور مسافران انجام دادیم تا خدمات بهینهای به زائران به صورت ۲۴ ساعته در این ایام صورت گیرد.
اشرفی گفت: با توجه به فاصله زمینی بسیار کم با اقلیم کردستان عراق از یک طرف و وجود اشتراکات مذهبی و قومی در ۲ کشور، مرز تمرچین پیرانشهر دارای آینده و چشم انداز بسیار خوبی برای توسعه مراودات اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق است.
به گزارش ایرنا مرز زمینی تمرچین تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.
گمرک تمرچین بعد از رازی در جایگاه دوم در آذربایجان غربی قرار دارد، در طول سال ۱۴۰۱ به طور میانگین روزانه یک هزار و ۸۷۰ نفر از پایانه مرزی تمرچین تردد کردند و ۶۴۰ دستگاه کامیون از این گمرک ترخیص شدند.
سال گذشته برای نخستین بار مرز تمرچین پیرانشهر جهت اعزام زائران اربعین حسینی بازگشایی شده بود و تعداد زیادی از زائران استانهای شمال غرب کشور از طریق این پایانه مرزی به کربلای معلی اعزام شدند.
شورای ساماندهی مرز تمرچین سال گذشته مصوب کرد که این پایانه مرزی به صورت ۲۴ ساعته برای تردد مسافران دایر باشد و همین امر باعث تسهیل در تردد مسافران و گردشگران از این مرز شده است.