خرم آباد - ایرنا - معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: روزانه چهار هزار و ۴۷۷ کیلوگرم پسماند پزشکی در ۷۵۱ مرکز درمانی استان تولید می شود.

"نبی الله قائدرحمتی" روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به حجم پسماندهای پزشکی تولید شده در سطح استان بیان کرد: روزانه چهار هزار و ۴۷۷ کیلوگرم پسماند پزشکی در ۷۵۱ مرکز درمانی لرستان تولید می شود که این پسماندها در ۲۰ مرکز بی خطرسازی و سپس به محل های دفن منتقل می شود.

وی با بیان اینک ۲۴ بیمارستان، ۶۷ کلینیک، ۴۳۹ مطب و ۵۱ آزمایشگاه در سطح استان فعال است، اظهار داشت: هم اکنون سه واحد بازیافت در استان وجود دارد که از این تعداد واحدهای ازنا و الیگودرز فعال و واحد خرم آباد نیمه فعال است.

قائدرحمتی با بیان اینکه بیشترین حجم پسماند استان در حوزه داروسازی است، تاکید کرد: در شهرستان های بروجرد و ازنا پسماندهای ویژه براساس توافق با محیط زیست، در سامانه جامع بارگذاری و به محل دفن مجاز در خارج از استان ارسال می شوند.

وی با بیان اینکه پسماندهای پزشکی استان نیز با دستگاه اتوکلاو و هیدروکلاو بی خطرسازی و توسط شهرداری در محل پسماندهای شهری دفن می شوند، ادامه داد: پسماندهای پزشکی شهرستان ازنا، دورود و الیگودرز امحا و بقیه شهرستان ها بی خطر سازی و دفن پسماندهای پزشکی را در بیمارستان ها انجام می دهند.

وی در خصوص دفن پسماندهای ویژه در سطح استان ادامه داد: در حال حاضر محل دفن پسماند ویژه در استان وجود ندارد و این مواد که اغلب مواد هیدروکربنی تصفیه روغن هستند، جهت دفن به یک استان دیگر انتقال داده می شوند.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: متخلفان براساس قوانین پسماند و آلودگی خاک، به مراجع قضایی معرفی می شوند که در این راستا امسال ۲ واحد آلاینده در شهرستان های پلدختر و دورود به دادگاه معرفی شده‌اند ، همچنین در حوزه مدیریت پسماند ۱۱ مورد اخطاریه صادر و ۳۲ واحد نیز بازدید شده است.

قائدرحمتی با اشاره به فعالیت حدود یک هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در لرستان افزود: همچنین ۱۸ شهرک و نواحی صنعتی و مناطق ویژه در استان وجود دارد و شهرهای خرم آباد، بروجرد، الیگودرز و پلدختر دارای تصفیه خانه فاضلاب و در دورود، ازنا، الشتر، نورآباد، چگنی، کوهدشت و معمولان در حال احداث هستند.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: پنج گروه پسماند صنعتی، ویژه، پزشکی، عادی و کشاورزی در استان تولید می شود که ۱۲ مرکز دفن این زباله ها در ۱۱ شهرستان استان مشخص است.

قائدرحمتی بیان کرد: براساس قانون برنامه توسعه پنجم و ششم میزان تولید پسماند عادی در لرستان باید ۱۵۰ گرم کاهش داشته باشد که متاسفانه میزان تولید پسماند عادی در استان افزایش داشت و از سال ۸۹ که طرح جامع مدیریت پسماند استان تهیه شد، سرانه تولید پسماند در طول برنامه پنجم و ششم علاوه بر اینکه کاهشی نشد، بلکه افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه سرانه تولید پسماند به ویژه نوع پلاستیکی در این استان افزایش یافته است، ادامه داد: میزان سرانه پسماند در روستاهای لرستان ۳۴ درصد افزایش داشته است و بیشترین میزان تولید پسماند به دلیل ارزانی و در دسترس بودن، پلاستکی بود.

وی با بیان اینکه میزان تولید پسماند در استان از ۴۸۵ گرم توسط هر نفر در روز به حدود ۶۰۰ گرم افزایش یافته است ، اضافه کرد: امسال ۱۱ مورد اخطاریه در راستای مدیریت پسماند در استان صادر، ۳۲ بازدید انجام و ۱۰ جلسه کارگروه تخصصی استانی و شهرستانی برگزار شده است.

وی با اشاره به تولید روزانه هزار و ۵۷۶ تن پسماند شهری و روستایی در لرستان اضافه کرد: همچنین در حوزه آلودگی خاک نیز ۲ واحد صنعتی در شهرستان های دورود و پلدختر به مراجع قضایی معرفی شده اند.