خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی می شود که امسال ۲۳۰ هزار تن انگور از گونه های مختلف در شهرستان های گوناگون استان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با بیان اینکه شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول دارد، ادامه داد: از مجموع انگور تولیدی آذربایجان غربی، ۱۹۲ هزار تُن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
وی اضافه کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش میکنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آبغوره توسط سه واحد صنعتی در استان استحصال میشود که در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بهکار میرود؛ البته بخش عمدهای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
شهبازی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اظهار کرد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.
به گزارش ایرنا بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود، از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است.