سید معرف الله احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان شامل ارزیابیهای بینایی سنجی، شنوایی سنجی، آمادگی تحصیلی، غربالگریهای عمومی پزشکی، بهداشت دهان و دندان، ارزیابی قد و وزن، نمای توده بدنی، ارزیابی شایستگی حرکتی و غربالگری اوتیسم است.
وی اظهار کرد: امسال ۲۱ هزار و ۶۰۰ نوآموز آماده ورود به پایه اول در سطح استان پیش بینی شده که تاکنون بیش از این تعداد در پایگاههای سنجش سلامت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
احمدی تصریح کرد: براساس نتایج به دست آمده از طرح سنجش نوآموزان تاکنون ۸۷۰ دانش آموزان در آمادگی تحصیلی (هوش)، ۳۵۰ نفر به پایگاه تخصصی بینایی و ۳۴۰ نفر به پایگاه تخصصی شنوایی ارجاع شدند.
این مسوول، اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نو آموزان را یکی از شیوه های مؤثر در کیفیت بخشی آموزشی دانست و افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی متولی و مجری اجرای برنامه سنجش در سراسر کشور است
وی، پایه اول ابتدایی را به عنوان پایه بنیادین در طول سال های تحصیلی دانست و اضافه کرد: فقدان شناسایی به موقع و توجه نکردن به مشکلات جسمی و ذهنی کودکان میتواند سلامت کودکان را به مخاطره بیندازد و باعث ایجاد مشکلات تحصیلی و رفتاری در آنان شود.
احمدی تاکید کرد: در صورتی که نوآموز کلاس اولی در پایگاههای سنجش سلامت اولیه، مشکوک به مشکل شناسایی شود، برای بررسی بیشتر به پایگاههای تخصصی ارجاع خواهد شد.
وی با اشاره به اجباری بودن طرح سنجش سلامت برای نوآموزان، خاطر نشان کرد: تمامی دانشآموزان برای ثبت نام نهایی در مدارس ملزم به شرکت در طرح سنجش سلامت هستند و اگر نوآموزی در طرح سنجش سلامت مورد ارزیابی قرار نگرفته باشد،امکان ثبت نام آنها در مدارس وجود ندارد.
احمدی یاد آور شد: هم اکنون یک پایگاه سنجش سیار در قزوین دایر است تا جاماندگان در این طرح سنجش مورد ارزیابی قرار گیرند.