اراک - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی گفت: پیش‌بینی شده خرید گندم از کشاورزان این استان به بیش از ۲۵۵ هزار تن برسد که این رقم نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد رشد دارد.

«نوربخش عسکری» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۲۵۵ هزار و ۹۹۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم است که از این میزان، ۴۸ هزار و ۸۳۰ هکتار به صورت کشت آبی و ۲۰۷ هزار و ۱۶۰ هکتار به صورت دیم است.

وی بیان کرد: قیمت تضمینی گندم بر اساس هزینه تمام شده هر واحد از محصول در هر واحد از سطح زیر کشت برای هر سال محاسبه می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: متغیرهای عمده تعیین قیمت گندم از مجموع هزینه عملیات ماشین آلات، دستمزد کارگران، هزینه حمل و نقل و هزینه نهاده‌های تولیدی، هزینه بیمه، نرخ کارمزد بانکی، نرخ سود، نرخ تورم و اجاره زمین و مجموع هزینه‌های بذر، آب، کود شیمیایی تشکیل می‌شود، بنابراین ترکیب بهینه و سهم هر کدام از آنها در تعیین قیمت گندم اهمیت اساسی دارد.

عسکری عنوان کرد: در حال حاضر دولت برای تامین گندم، آرد و نان کشور از محل تولید داخلی، اقدام به استفاده از سیاست خرید انحصاری یا خرید تضمینی ذیل قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی می‌کند و برای حمایت از مصرف کنندگان، سیاست قیمت تکلیفی آرد و نان را در دستور کار دارد.

وی، با اشاره به وجود ۱۳۵ استاندارد ملی در ارتباط با گندم، آرد و نان، گفت: موضوع نان به عنوان پرمصرف‌ترین ماده غذایی و منبع اصلی تغذیه مردم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی اضافه کرد: طبق پیش‌بینی‌ها، امسال ۱۰ و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان کشور خریداری می‌شود که با احتساب قیمت ۱۵۰ هزار ریالی گندم، به کشاورزان یک‌ میلیون و ۵۷۰ هزار میلیارد ریال پرداخت می‌شود، در صورتیکه سقف درآمدی که از این میزان گندم برای دولت دریافت می‌شود، حدود ۸۰ هزار میلیارد ریال است و به عبارتی، مابه‌التفاوت یک‌ میلیون و ۴۹۰ هزار میلیارد ریالی آن در قالب یارانه دولت به مردم پرداخت می‌شود.

عسکری گفت: در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، مبلغ ۵۶۰ هزار میلیارد ریال برای یارانه نان پیش‌بینی شده و ۴۰ درصد فروش روزانه نانوایی‌ها توسط دولت به عنوان کمک به تولید و عرضه مناسب نان به صورت نقدی به نانوایان پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد: تعیین قیمت تمام شده گندم برای خرید تضمینی در کشور با معیار قرار دادن چهار شاخص هزینه واقعی تولید به اضافه سود متعارف، قیمت جهانی که شامل هزینه تمام شده محصول مشابه وارداتی شامل هزینه خرید در مبدا، هزینه‌های حمل و نقل، تعرفه‌های وارداتی، هزینه‌های حمل داخلی کشور و سایر هزینه‌های مربوط به واردات محصول مشابه، حفظ رابطه مبادله داخل و خارج بخش کشاورزی و آخرین نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران، انجام می‌شود.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.