به گزارش ایرنا از خبرگزاری استرایتز تایمز، «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس جمهور فیلیپین روز سه شنبه گفت: فیلیپین آماده است به جای میانمار در سال ۲۰۲۶ ریاست آسهآن را بر عهده بگیرد.
میانمار از زمان کودتای نظامی در سال ۲۰۲۱ که دولت «آنگ سان سوچی» را سرنگون کرد و سرکوب خونینی در برابر مخالفان را به راه انداخت، با خشونت های مرگبار ویران شده است.
مارکوس به سران آسهآن در جاکارتا پایتخت اندونزی گفت: خوشحالم اعلام کنم فیلیپین آماده است تا در سال ۲۰۲۶ سکان هدایت آسهآن را در دست بگیرد.
بر اساس بیانیه کاخ ریاست جمهوری فیلیپین، او اعلام داشت: ما پایه های جامعه سازی خود را تقویت خواهیم کرد و در آستانه فصل جدیدی در آسه آن حرکت میکنیم.
بر اساس این گزارش، ۲ دیپلمات جنوب شرق آسیا که در نشست جاکارتا شرکت داشتند، گفتند: این اقدام مورد توافق رهبران اتحادیه قرار گرفته است تا دستور کار آسهآن را در پیش بگیرد و از حضور شرکای خارجی در میانمار برای تجمعات جلوگیری کند.
یکی از دیپلماتها که نخواست نامش فاش شود، گفت: درباره ریاست فیلیپین تصمیم گرفته شده است، این موضوع در جلسه سران آسهآن اعلام شد و هیچ اعتراضی وجود نداشت.
این دیپلمات گفت: آسه آن به فیلیپین نامه نوشت که بداند آیا مایل به پذیرش صندلی برای سال ۲۰۲۶ خواهد بود؟ و مانیل این پیشنهاد را پذیرفت.
دیپلمات دیگری که او نیز از افشای هویت خود خودداری کرد، گفت: این تغییر پس از ارزیابی سران در مورد پیشرفت کشورها که یک طرح پنج ماده ای است، صورت گرفت. حکومت نظامی میانمار از ۲ سال پیش این طرح را نادیده گرفته است.
لائوس میزبان اجلاس ۲۰۲۴ و مالزی در سال ۲۰۲۵ ریاست نشست آسهآن را بر عهده خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) روز گذشته (سهشنبه) بیست و ششمین اجلاس سران چین و آسه آن، را در جاکارتا پایتخت اندونزی آغاز کردند.
این نشست از پنجم تا هفتم سپتامبر (۱۴ تا ۱۶ شهریور) در حالی برگزار میشود که تلاشهای صلح در میانمار به نتیجهای نرسیده و رقابت چین و ایالات متحده در منطقه افزایش یافته است.
در این اجلاس، مشکلات ناشی از کودتای نظامی میانمار و درگیریهای داخلی، اختلافات حاکمیتی در دریای چین جنوبی، رقابت فزاینده چین و آمریکا و مبارزه برای نفوذ در دستور کار رهبران ۱۰ کشور شرکت کننده خواهد بود.
اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا موسوم به آسهآن، در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد و کشورهای برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام عضو آن هستند.