به گزارش ایرنا، در این مراسم که با حمایت معاونت فرهنگی شهرداری لیورنو برگزار شد، محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران طی سخنانی، از تلاشهای هنرمند و استاد برجسته، فرانکو زامپتی در معرفی فرهنگ و هنر ایران اسلامی تقدیر کرد و افزود: تلاش های وی در جهت معرفی دو فرهنگ و تمدن ایران و ایتالیا قابل ستایش است.
وی افزود: عکسهای بسیار زیبا و تخصصی این هنرمند از مراکز فرهنگی و بناهای تاریخی و مذهبی ایران، بسیار درخشان و در جهت معرفی هنر ایرانی است.
فرانکو زامپتی (Franco Zampetti) معمار سرشناس ایتالیایی ساکن فلورانس در بهار سال ۱۳۹۸ طی سفری به کشورمان مجموعه ای شامل ۴۰ قطعه عکس را تهیه کرد. تصاویر این مجموعه به روش زنیت (Zenith) تهیه شده که صرفا جهت به تصویر کشیدن شکوه معماری آثار تاریخی ویژه بکار گرفته می شود.
این روش عکاسی که توسط خود عکاس و از طریق یک دوربین عکاسی که از سوی خودش ابداع شده است، تهیه می شود. در این روش، ابتدا عکاس با مطالعه بنا و نوع معماری آن، نقطه خاصی را که می تواند از آن نقطه عظمت و شکوه یک اثر را به تصویر بکشد انتخاب و با قرار دادن دوربین در آن منطقه، اقدام به تهیه عکس می کند.
این هنرمند ایتالیایی به مدت ۳۵ سال است که به این نوع عکاسی مشغول بوده و با سفر به شهرها و کشورهای مختلف، عکسهای متعددی را به این روش منحصر به فرد تهیه و به نمایش می گذارد.
در سال ۱۳۹۸ پیشنهاد تهیه عکسهایی از بناهایی که از معماری خاصی برخوردار بوده و در آن تلفیق هنر معماری ایرانی و اسلامی مشاهده می شود از سوی نامبرده به رایزنی فرهنگی ارائه و بعد از برنامه ریزی و هماهنگی با نهادهای ذیصلاح به ایران اعزام شد. به این ترتیب این هنرمند با سفر به شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، قزوین، یزد و زنجان یک مجموعه عکس تهیه کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در مراسم امروز به غنای فرهنگی و هنر ایرانی اشاره کرد و گفت که ایران در سیر تحول تمدن بشری نقشی بسیار مهمی را ایفا کرد و بهواسطه غنای فرهنگی خود توانسته تاثیرگذاری زیادی در تحول فرهنگ و هنر غرب داشته باشد.
وی افزود: معماری یکی از قدیمیترین هنرها در ایران محسوب می شود و همکاریهای فرهنگی در حوزه معماری همواره جایگاه ویژهای داشته است.
امینی با بیان اینکه «آثار برجای مانده از معماری نشان دهنده آن است که ایران از کانونهای نخستین این هنر در رشتههای مختلف بودهاست»، ادامه داد: فرهنگ غنی ایران شامل هنر، ادبیات، آداب و رسوم، مذهب، شعر، موسیقی است و ایران جزء تنها کشورهایی است که شاعرانی مثل حافظ و سعدی، فردوسی و خیام را در چند قرن پیش داشته است؛ شاعرانی که جزء بهترین ها در دنیا محسوب میشوند و در واقع ردپای فرهنگ ایران را میتوان در سراسر جهان یافت.
رایزن فرهنگی کشورمان ضمن اشاره به تاریخ روابط فرهنگی میان ایران و ایتالیا ابراز امیدواری کرد که روابط فرهنگی هر روز در مسیر استحکام بیشتر گام برداشته و باعث شناخت بیشتر مردم دو کشور از همدیگر شود.