زنجان - ایرنا - یک واحد تولیدی در زنجان با استفاده از توان داخلی و نیروهای بومی تولید یک ویژند معروف شوینده را آغاز کرده و با تولید روزانه ۶۵۰ تن محصول حدود ۴۰ درصد بازار ایران را در اختیار گرفته است.

به گزارش ایرنا، اگر به قفسه شوینده‌ها در فروشگاه نزدیک خانه‌تان نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که تعداد، تنوع و کارایی مواد شوینده نسبت به گذشته چند برابر شده که بیانگر تعداد واحدهای تولیدی فعال در این حوزه است.

این روزها در هر دسته‌بندی مواد شوینده از شوینده سینک، سرامیک، پاک‌ کننده کابینت، مایع ضد لک چوب و... ده‌ها محصول مختلف با ویژگی‌های مخصوص به خود وجود دارد که نشان می دهد یک واحد تولیدی برای حفظ توان رقابتی خود در بازار و موفقیت در این عرصه باید ملاک ها و معیارهای کیفی بسیاری را رعایت کند.

در بین استفاده از این کالاها شاید کمتر فکر کرده‌ایم که اصلا کارخانه سازنده این محصولات کجاست؟ شاید هم اصلا برای مصرف کنندگان مهم نباشد.

اما آنچه اهمیت دارد اشتغالزایی و ایجاد رونق اقتصادی در یک منطقه است که با راه اندازی واحدهای تولیدی به بار می نشیند و از بسیاری آسیب ها و معضلات اجتماعی پیشگیری می کند.

یکی از این کارخانه ها در شهرک صنعتی نوآوران زنجان راه اندازی شده است و با استفاده از توان دانشمندان و کارگران داخلی که اتفاقا بومی زنجان هم هستند، بازار شوینده‌های کشور را به دست گرفته است.

این شرکت با آغاز فعالیت خود برای یک هزار کارگر اشتغالزایی کرد و اشتغال غیرمستقیم آن نیز به هزاران نفر می‌رسد.

خبرنگار ایرنا با توجه به اهمیت حمایت از تولید و اتکا بر ظرفیت های داخلی در رفع نیاز کشور به این کارخانه سری زده و با مسوولان آن گفت و گو کرده است.

رشد واحد تولیدی به رغم تحریم های ظالمانه

مدیرعامل این کارخانه درباره نحوه فعالیت این شرکت به خبرنگار ایرنا گفت: این واحد تولیدی از سال ۹۶ در زنجان شروع به کار کرد.

علیرضا سبحانی تصریح کرد: زمانی این کارخانه شروع به کار کرد کشور کاملا تحریم بود و پس از آن که در سال ۹۸ کارخانه پودر ما شروع به کار کرد، در اوج تحریم‌ها بودیم، اما با این حال توانستیم صفر تا ۱۰۰ کارخانه را راه‌اندازی کنیم.

سبحانی گفت: با افتتاح این دو کارخانه توانستیم با محصولات ایتالیایی، چینی و هندی رقابت کنیم و حتی از آنها برتر شدیم.در طول مدت فعالیت کارخانه ظرفیت اسمی آن از ۲۵۰ تن تولید روزانه به ۶۵۰ تن با ۲ شیفت کاری رسیده است.

مدیرعامل این کارخانه با بیان اینکه در طول مدت فعالیت کارخانه ظرفیت اسمی آن از ۲۵۰ تن تولید روزانه به ۶۵۰ تن با ۲ شیفت کاری رسیده است، افزود: در این مدت خروجی کارخانه از ۶ تن در ساعت به ۸.۵ تن در ساعت رسیده است.

این مسوول واحد تولیدی همچنین درباره تصفیه‌خانه آب کشاورزی نیز گفت: خروجی پساب کارخانه باید آبی باشد که قابلیت کشاورزی داشته باشد که با تلاش صورت گرفته توانستیم پساب واحد تولیدی را به عدد مطلوب برسانیم.

وی با بیان اینکه همه تجهیزات کارخانه توسط دانشمندان ایرانی و به ویژه افراد بومی زنجان ساخته شده است، اضافه کرد: ویژند ما قابل رقابت با محصولات خارجی نظیر خود است و این موضوع، کیفیت محصولات تولیدی ما را نشان می دهد.

سبحانی گفت: با توجه به اینکه استفاده از دیگ بخار در این واحد تولیدی بسیار پر هزینه‌ بود ما تلاش کردیم در این حوزه از فناوری‌های نوین استفاده کنیم و با ارایه یک طرح، از دیگ بخار پر هزینه استفاده نکردیم.

مدیر کارخانه افزود: در ارتباط با دستگاه پرکن خمیردندان نیز یک شرکت ایرانی با مهندسی معکوس دستگاهی طراحی کرد که ما از این دستگاه ایرانی در تکمیل زنجیره تولید استفاده کردیم.

سبحانی با بیان اینکه در این دو کارخانه ۳۰۰ محصول متنوع تولید می شود، گفت: اشتغال مستقیم این کارخانه قریب به هزار نفر است.

حمایت تمام قد از واحدهای تولیدی موفق در استان زنجان

خبرنگار ایرنا در ادامه از نماینده عالی دولت در استان در خصوص ضرورت حمایت از این نوع واحدهای تولیدی بومی و موفق استان سوال پرسید.

استاندار زنجان در این باره گفت: سیاست دولت سیزدهم حمایت از صنایع و سرمایه‌گذاران است به ویژه واحدهای تولیدی که عملکرد موفقی در اشتغالزایی و عرضه محصولات با کیفیت داشته اند.

محسن افشارچی گفت: ما تمامی زمینه ها و بسترها را برای فعالیت این واحدها آماده می کنیم و مدیران دستگاه های اجرایی نیز ملزم به حمایت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در استان هستند.سیاست دولت سیزدهم حمایت از صنایع و سرمایه‌گذاران است به ویژه واحدهای تولیدی که عملکرد موفقی در اشتغالزایی و عرضه محصولات با کیفیت داشته اند.

وی گفت: دولت از ورود به انجام کارهای بزرگ ترسی ندارد و برای حل مشکلات واحدهای تولیدی نیز تمامی ظرفیت ها را به کار می گیرد.

افشارچی تصریح کرد: به عنوان مثال مشکلات یک واحد تولیدی بزرگ استان که توان اشتغال ۲ هزاری نفری دارد بعد از مدت‌ها پیگیری، هفته گذشته در دولت رفع شد و این اقدامات برای دیگر واحدها هم ادامه دارد.

برآیند:

کارخانه مواد شوینده زنجان که در بهار سال ۱۳۹۶ کلید خورد، هم اکنون به یکی از بزرگترین کارخانه‌های مدرن در زمینه تولید مواد شوینده و بهداشتی ایرانی تبدیل شده است.

این مجتمع تولیدی در جنوب شهر زنجان، مجاور آزادراه زنجان‌ ـ‌ تبریز در شهرک صنعتی نوآوران در زمینی به مساحت ۶ هکتار تاسیس شده و در حال حاضر ۳۵ تا ۴۰ درصد بازار کشور را به دست گرفته است.

از جمله ویژگی‌های ممتاز این کارخانه می‌توان به حذف مخازن ذخیره از پروسه تولید مایعات شوینده و اتصال مستقیم میکسرها به خط تولید، بهبود و افزایش کنترل، نظارت دقیق‌ و موثر بر آلودگی‌های میکروبی، کاهش ۷۰ تا ۷۵ درصدی ضایعات تولید محصول، تسهیل و تسریع در روند عملیات ساخت، کاهش هزینه‌های تولید، کاهش ۷۵ درصدی پساب‌های تولیدی و رعایت اصول زیست محیطی اشاره کرد.

به گفته مدیرعامل، طرح توسعه این شرکت در زمینی به مساحت سه هکتار طی ماه‌های آتی آغاز خواهد شد.