به گزارش ایرنا، سازمان ملی درمان انگلیس (اناچاس) طی نامهای به تمام ۲۲۴ مرکز درمانی این کشور اعلام کرده است که با طرح موسوم به «تخلیه منطقهای» آشنا شده و آن را در صورت ریزش ساختمان اجرا کنند.
در این نامه که از سوی مایک پرنتیس مدیر سازمان برنامه ریزی اضطراری و واکنش به حوادث و ژاکی راک، مدیر ارشد بخش تجاری اناچاس نوشته شده، آمده است که هرچند اجرای این برنامه از سوی تمام بیمارستانها ضروری است اما برای ۱۹ مرکز درمانی یک اولویت بشمار میرود.
این نامه که فرازهایی از آن در رسانههای انگلیس منتشر شده است، میافزاید: «طرح تخلیه منطقه ای در شرق انگلستان تهیه و آزمایش شده است. ما توصیه میکنیم که همه بیمارستانها اطمینان حاصل کنند که با این طرح آشنا هستند و آن را در برنامههای خود گنجاندهاند.»
نامه یادشده تاکید میکند که آشنایی با این طرح، برای آن دسته از بیمارستانهایی که در ساختمان آنها از بتن نامرغوب استفاده شده، «ضروری است و باید در اولویت قرار گیرد.» در این نامه همچنین تصریح شده که تخلیه فوری بیماران و کارکنان بخشهایی که احتمال بالای ریزش ساختمان در آن منطقه وجود دارد، باید در دستور کار قرار گیرد.
این درحالیست که کالج سلطنتی پرستاران انگلیس (آرسیان) درباره احساس ناامنی بیماران و کادر درمانی این کشور هشدار داده است. لئونا کامرون، رئیس بخش بهداشت، ایمنی و رفاه «آرسیان» گفت: «پرستاران و بیماران سزاوار این هستند که احساس امنیت کنند، اما در این نامه هشدار داده است که بیمارستانها در صورت ریزش ساختمان آماده باشند.»
سفرون کوردی معاون اجرائی انجمن خدمات درمانی انگلیس هم گفت که مدیران بیمارستانها بارها درباره خطر ناشی از بتنهای نامرغوب در ساختمان مراکز درمانی هشدار داده و خواستار برنامهریزیهای دقیقتری از سوی دولت بودهاند.
گاردین در گزارشی نوشت که بیمارستان «هینچینگ بروک» در منطقه «کمبریج شایر» که مخصوص جراحی بیماران چاق است، ناگزیر تمام اتاقهای جراحی خود، بهجز یک مورد در طبقه همکف را به دلیل ترکخوردن کف زمین تعطیل کند.
طبق ارزیابی پیشین سازمان خدمات درمانی انگلیس ساختمان ۱۹ بیمارستان در شرایط بحرانی و خطر ریزش قرار دارند، اما با توجه به بحران اخیر، مدیران تمام مرکز درمانی موظف شدهاند که ارزیابی جدیدی را از تمام ساختمانها تهیه کنند.
این تحول درحالی صورت میگیرد که سال تحصیلی جدید در انگلیس از دوشنبه گذشته در حالی آغاز شد که دهها مرکز آموزشی در این کشور به دلیل استفاده از بتن نامرغوب تعطیل است و بسیاری از کلاسها در کانکس و یا به صورت برخط (آنلاین) برگزار میشود.
طبق آمارها، ساختمان ۱۰۴ مرکز آموزشی در انگلیس غیرایمن شناسایی شدهاند. البته دولت لندن هنوز آمار رسمی در این زمینه منتشر نکرده و وزیر آموزش انگلیس گفت که منتظر دریافت فرم ارزیابی ساختمان تمام مدارس است تا فهرست نهایی را منتشر کند.
این روزها بسیاری از والدین، فرزندان خود را در سایه اضطراب و نگرانی روانه مدرسه میکنند. روزنامه گاردین در گزارشی مقصر وضع موجود را «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس معرفی کرد. این نشریه عنوان کرد که نامبرده هنگامی که سکان وزارت دارایی را برعهده داشت، بودجه بازسازی مدارس مورد نیاز را تامین اعتبار نکرده بود.
گاردین به نقل از «جاناتان اسلیتر» معاون پیشین وزارت دارایی انگلیس نوشت که آقای سوناک، از ۴۰۰ مرکز آموزشی که طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نیاز به بازسازی داشتند، ابتدا با تخصیص بودجه ۱۰۰ مدرسه موافقت کرد و سپس آن را به ۵۰ فقره کاهش داد. اسلیتر با بیان اینکه به نظر او این مساله باید در اولویت قرار میگرفت افزود: «اما سیاست در مورد انتخاب است و این انتخابی بود که آنها صورت دادند.»
هم زمان، رسانههای انگلیس از ادبیات نامناسب وزیر آموزش خبر دادند که پس از انجام مصاحبه درباره بحران اخیر، ضمن استفاده از کلمات ناشایست اشاره کرده که او مقصر تمام مشکلات نیست. نامبرده اما در مصاحبه دیگری مجبور شد تا از این بابت عذرخواهی کند و گفت که در ادبیاتش انتخاب مناسبی نداشته است.
استفاده از بتن نامرغوب، پیشتر نیز خبر ساز و معلوم شد در شماری از بیمارستانهای انگلیس، این نوع بتن به کار رفته و مقامات بیمارستان مجبور به تخلیه بیماران از بخشهای با احتمال فروریختن ساختمان شدند. اوایل امسال هم سقف دست کم چهار مدرسه فروریخت و نگرانی دانش آموزان و والدین را به همراه داشت.
نخست وزیر انگلیس قرار است امروز (چهارشنبه) در پارلمان حاضر شده و به سووالات نمایندگان درباره بحران اخیر پاسخ دهد.