به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در حاشیه بازدید از برداشت بادام از باغهای شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: فراخوان اهلیتسنجی متقاضیان و سرمایهگذاران متقاضی سرمایهگذاری در شهرک تخصصی بادام سامان انجام شده است.
وی افزود: بههمین منظور سرمایهگذاران واجد شرایط پس از صدور پروانه و تحویل زمین برای احداث ساختمان تا یک ماه آینده میتوانند عملیات ساختوساز در این منطقه را آغاز کنند.
برزگر تصریح کرد: راهاندازی شهرک تخصصی بادام سامان ۲ رویکرد اصلی صادرات با بستهبندی مناسب و فرآوری با هدف ایجاد ارزش افزوده انجام میشود.
وی با اشاره به پیشبینی ۲۵ هزار تُن انواع بادام مامایی، ربیع، شاهرودی، سنگی و سفید از افزونبر ۲۰ هزار هکتار بادامستانهای چهارمحال و بختیاری در سالزراعی جاری یادآور شد: امسال بهعلت بارندگی مطلوب و نبود پدیده سرمازدگی محصول بیشتری از باغهای بادام استان برداشت خواهد شد.
برزگر با اشاره به رتبه نخست تولید بادام آبی چهارمحال و بختیاری در سطح ملی اظهار داشت: استمرار کسب این رتبه به اصلاح باغهای قدیمی و توسعه شبکههای آبیاری نوین نیاز دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: با توجه به پُرباری درختان میوه در استان هماکنون برای برداشت محصول بادام با کمبود نیروی انسانی کارگری مواجه هستیم.
ابراهیم شیرانی تاکید کرد: امسال پیشبینی برداشت بادام در چهارمحال و بختیاری بیش از ۳۰ هزار تُن بود که این میزان بهعلت قطعیهای مکرر برق و کم شدن عملکرد تولید به حدود ۲۵ هزار تُن کاهش داشته است.
وی افزود: اصلاح باغهای سنتی و استفاده بهینه منابع آب از طریق اجرای شبکههای آبیاری نوین از مهمترین راهکارهای افزایش تولید بادام و سایر محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
به گزارش ایرنا، وجود واسطهها و دلالان، نداشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی، همچنین خامفروشی و صادرات بادام با نام و برند کشورهای دیگر از مهمترین مشکلات این محصول در چهارمحال و بختیاری است.
بههمین منظور احداث و راهاندازی نخستین شهرک تخصصی بادام سامان از سال ۱۳۹۸ در دستور کار استان قرار گرفت.