تهران- ایرنا- مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با اعلام اینکه حادثه تلخ ریزش معدن زغال‌سنگ طزره پیگیری می‌شود، گفت: هدف‌گذاری سالانه کاهش ۳ تا ۵ درصد حوادث در معادن را اجرایی کرده‌ایم که این امر تا کنون محقق شده و استمرار دارد.

امیر ولدخانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره ایمنی و استاندارسازی معادن کشور، اظهار داشت: برنامه‌های مختلفی برای ارتقای ایمنی و کاهش حوادث در معادن اجرایی شده است که درصدد هستیم با اجرای این برنامه‌ها شاهد کاهش حوادث ناگوار باشیم.

وی افزود: پیرو پیگیری‌های صورت گرفته تفاهم‌نامه‌ای با معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شده و در همین راستا برنامه‌هایی برای ارتقای ایمنی معادن آغاز شده است.

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو ادامه داد: متون استاندارد آموزش ایمنی معادن توسط دانشگاه امیرکبیر هم تدوین شده است که در اختیار معدنکاران و کارگران قرار می‌گیرد.

راه‌اندازی پایگاه‌های امداد و نجات در مناطق زغال سنگی

ولدخانی از راه‌اندازی پایگاه‌های امداد و نجات در مناطق زغالی کشور خبر داد و گفت: پنج پایگاه در حال ساخت است که پایگاه‌های دیگر نیز جانمایی شده‌اند و این پایگاه‌ها امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

وی عنوان کرد: جلسات مختلفی تشکیل شده تا سطح ایمنی در معادن را ارتقا دهیم؛ در همین راستا، ارتقای روش ارزیابی ایمنی معادن توسط وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و نظام مهندسی در معادن انجام می‌شود و علاوه بر ارزیابی‌های مهندسی، ارزیابی عملکردی نیز صورت می‌گیرد که با پیگیری‌ها ارتقای خوبی در طرح ایمنی معادن داشته باشیم.

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو با بیان اینکه طرح ممیزی برای ۵۲ واحد از معادن، صنایع معدنی و مناطق تحت مدیریت ایمیدور در حال بهره‌برداری است، گفت: ایمیدور برای معادنی که تحت نظارت دارد، برنامه ممیزی و ارتقای سطح ایمنی و استاندارد تعریف کرده است تا بر اساس آن شاهد کاهش حوادث باشیم.

هدف‌گذاری برای کاهش ۳ تا ۵ درصد حوادث معادن

ولدخانی بیان داشت: هدف‌گذاری کرده‌ایم که ۳ تا ۵ درصد سالانه کاهش حوادث در معادن داشته باشیم که این امر محقق شده است و ادامه دارد.

وی با اشاره به حادثه تلخ در یکی از تونل‌های استخراج زغال سنگ متعلق به شرکت البرز شرقی در منطقه طزره دامغان، عنوان کرد: درخواست گزارش کرده‌ایم و باید گزارش به صورت کارشناسی بررسی شود و بعد نتایج آن اعلام خواهد شد.

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو ادامه داد: طبق گزارش اولیه هنگام ورود، کارگران بحث گاز را چک کرده‌اند و تجمع گازی وجود نداشته است؛ این در حالی است که در معادن زیرزمینی همیشه احتمال ورود گاز وجود دارد که باید قبل از شروع به کار از روش‌های مختلف تجمع گاز را بررسی کرد و هنگامی که کارگران متوجه احتمال گاز می‌شوند، باید اقدام به خروج کنند.

ولدخانی ابراز امیدواری کرد: با حمایت همه مدیران ارشد معادن و صنایع معدنی بتوانیم در راه ارتقای معادن قدم برداریم و دیگر شاهد بروز چنین حوادث ناگواری در معادن نباشیم.

به گزارش ایرنا، شامگاه یکشنبه دوازدهم شهریور ۱۴۰۲ به دلیل حادثه در یکی از تونل‌های استخراج زغال سنگ متعلق به شرکت البرز شرقی ۶ نفر از کارگران در حال فعالیت در عمق ۷۰۰ متری معدن دچار سانحه شدند. بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمی صفت در تونل محل حادثه انفجار معدن محبوس شدند که تلاش‌ها نتیجه نداد و پیکر بی‌جان این کارگران از تونل خارج شد.

شرکت معادن زغال‌سنگ البرز شرقی به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ذوب آهن اصفهان و از تامین کنندگان کنسانتره زغال‌سنگ کُک شو، در سالیان اخیر روند رو به رشدی را در زمینه توسعه ذخایر زغال‌سنگ و شبکه معادن، تولید و درآمدزایی و خروج از شرایط زیان‌ده را تجربه کرد.

این شرکت سال ۱۳۴۹ آغاز به کار کرد و عمده فعالیت آن شامل اکتشاف، بهره‌برداری از معادن و فرآوری زغال سنگ جهت تامین بخشی از کنسانتره مورد نیاز ذوب آهن اصفهان است.

ستاد مرکزی شرکت در شهر شاهرود قرار دارد و هم‌اکنون ۱۷۰۰ نفر در شرکت معادن زغال سنگ البرز شرقی مشغول به کار هستند که حوزه‌ فعالیت این شرکت از معادن طزره در شمال شرق شهرستان دامغان واقع در استان سمنان تا جنوب شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان است.

مجموعه معادن زغال سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته کوه‌های البرز و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان دامغان قرار دارد.