به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام حسین جوشقانیان در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه قم در مصلای قدس این شهر اظهار داشت: وقایعی مانند ۱۷ شهریور و ۱۹ دی که به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد، شور و اشتیاق شهادت را در مردم مضاعف کرد.
وی افزود: وقتی فاطمه عماد مغنیه در فرودگاه دمشق به شهید حاج قاسم سلیمانی زنگ میزند و میگوید عمو به بغداد نروید، نقشه قتل شما را دارند، همین جمله کوتاه چند جلد کتاب، تفسیر و تبیین و تشریح در خود دارد.
جوشقانیان گفت: شهید میداند باید به مقتل برود چون، تاثیرش، از زبان و سخن گفتن بیشتر است.
مدیر موسسه سیره شهدا همچنین با بیان اینکه رژیم پهلوی برای کشتار مردم در جمعه خونین به طور مستقیم از آمریکا و نظام سلطه دستور گرفته بود گفت: فکر میکردند، با کشتن مردم میتوانند، آتش انقلاب را مهار کنند، در حالیکه انقلاب تازه شعله گرفته بود، طولی نکشید تا بهمن ۵۷ که حضرت امام(ره) ولایت حق را تثبیت کردند.
جوشقانیان با یادآوری اینکه انقلاب اسلامی به دست حضرت امام این اَبر مرد جبهه توحید، جان جانان که آنچه خوبان همه دارند، او یکجا داشت به پیروزی رسید گفت: حضرت امام به عنوان بهترین فارغالتحصیل مکتب عاشورا، انسانهای سترگی را پرورش داد.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اکنون انقلاب اسلامی به قله نزدیک شده است گفت: انقلاب شکوهمند اسلامی در مکتب عاشورا، این همه فتوحات را برای کشور رقم زده، ولی برخی هنوز نمیتوانند این موفقیتها را درک کنند، اما این توفیقها برای دنیا روشن و واضح است.
نهضت سوادآموزی ۱۸۱ شهید تقدیم انقلاب کرد
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش قم نیز با گرامیداشت شهیدان انقلاب اسلامی گفت: نهضت سوادآموزی کشور از نیروهای خود ۱۸۱ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردهاست.
حجتالاسلام محمدرضا قاسمینیا همچنین با اشاره به پیشرفتهای حاصل شده در عرصه سوادآموزی به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی افزود: طبق اعلام یونسکو اکنون در جهان، ۲۴۴ میلیون کودک در سن تحصیل، به دلایل مختلف اعم از فقر، جنگ و مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی به مدرسه نرفتهاند.
وی اضافه کرد: ۷۳۳ میلیون فرد بزرگسال نیز از نعمت سواد بیبهره هستند.
قاسمینیا گفت: از مجموع جمعیت هشت میلیونی جهان، یک میلیارد تَن سواد ندارند که دو سوم آن را زنان و دختران تشکیل میدهند.
معاون سواد آموزی قم همچنین با تاکید بر اهمیت بنیان خانواده خاطرنشان کرد: یکی از راههای تحکیم بنیان خانواده، این است که اعضای خانواده بهویژه پدر و مادر با اولویت مادر که رکن اصلی است، باسواد باشند.
وی همچنین یادآور شد: از سال ۱۹۷۹ و زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تا سال ۲۰۲۰، رشد باسوادی جهان تنها ۱۸ درصد بوده است.
این مقام آموزش و پرورش قم خاطرنشان کرد: در همین مدت، نرخ باسوادی در کشور در همه گروههای سنی ۴۲ درصد میباشد.
وی گفت: در جمهوری اسلامی ایران نرخ باسوادی ۲۴ درصد بیشتر از میانگین جهانی است.
قاسمینیا یادآور شد: در کلاسهای سوادآموزی کشور، علاوه بر خواندن و نوشتن، مهارتهای اساسی زندگی، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، آشنایی با سبک زندگانی اهل بیت(ع)، ارزشهای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و بصیرتافزایی آموزش داده میشود.
معاون آموزش و پرورش قم در بخش پایانی سخنان با ذکر این نکته که از امروز ثبتنام کلاسهای نهضتسوادآموزی استان آغاز شده است بیان کرد: اطرافیان خود که همچنان از نعمت سواد محروم هستند را به شرکت در کلاسهای سوادآموزی تشویق کنیم تا جزو نخستین استانهایی باشیم که حتی یک نفر بیسواد و یا کمسواد هم ندارد.