نیویورک - ایرنا- وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه به وقت محلی و پس از بیش از یک سال و نیم بصورت رسمی به توقیف محموله نفتی ایران اعتراف کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وزارت دادگستری آمریکا که روز جمعه به وقت محلی منتشر شد، از توقیف موفقیت‌آمیز یک محموله چند میلیون دلاری نفت خام مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که عازم کشور دیگری بود، خبر داد.

در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است: این اولین حکم جنایی در تاریخ است که شرکتی را به دلیل تسهیل فروش و حمل و نقل غیرقانونی نفت ایران محکوم و بیش از ۹۸۰ هزار بشکه نفت خام قاچاق را توقیف می کند.

در این بیانیه آمده است: طبق اسناد دادگاه، در ۱۹ آوریل، شرکت سوئز راجان لیمیتد به نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین المللی آمریکا اعتراف کرد. در همان تاریخ، این شرکت توسط کارل جی نیکولز قاضی دادگاه منطقه ای کلمبیا آمریکا به سه سال ممنوعیت فعالیت شرکتی و جریمه تقریباً ۲.۵ میلیون دلاری محکوم شد. محموله قاچاق در حال حاضر در دادگاه منطقه ای ناحیه کلمبیا توقیف شده است.

در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است: ایالات متحده آمریکا در شکایت خود ادعا کرده است که نفت کشتی بر اساس قوانین تروریسم و پولشویی آمریکا مصادره شود.

وزارت دادگستری آمریکا مدعی شده است: این شکایت حاکی از طرحی است که شامل چندین نهاد وابسته به سپاه پاسداران ایران و نیروی سپاه قدس برای فروش مخفیانه و انتقال نفت ایران به یک مشتری در خارج از کشور است. شرکت کنندگان در این طرح با استفاده از انتقال کشتی به کشتی، گزارش سیستم شناسایی خودکار جعلی، اسناد جعلی و ابزارهای دیگر تلاش کردند مبدا نفت را پنهان کنند. در این شکایت همچنین آمده است که اجاره کننده کشتی از سیستم مالی آمریکا برای تسهیل حمل و نقل نفت ایران استفاده کرده است.

در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است: این شکایت همچنین ادعا می‌کند که نفت، دارایی‌های سپاه پاسداران و نیروی قدس است یا «منبع نفوذ» آنها را تشکیل می‌دهد. این دو نهاد توسط آمریکا به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی شده‌اند .بنابراین این محموله نفتی یک پولشویی محسوب می شود.

در این بیانیه همچنین ادعا شده است: وجوهی که با موفقیت در ارتباط با یک دولت حامی تروریسم توقیف شده اند، ممکن است به طور کلی یا جزئی به صندوق قربانیان تروریسم تحت حمایت دولتی ایالات متحده اختصاص یابد. سازمان امنیت ملی آمریکا و دفتر اف بی ای در مینیاپولیس در حال بررسی این موارد هستند.

به گزارش ایرنا، روز گذشته یک رسانه آمریکایی در گزارشی به فشار کنگره و فضاسازی گروهی ضد ایرانی در توقیف محموله نفتی ایران و ادعای این گروه مبنی بر نقش داشتن ۳۰۰ نفتکش دیگر در حمل غیرقانونی نفت تهران پرداخت و نوشت که دولت آمریکا سرانجام تحت فشار کنگره نزدیک به یک میلیون بشکه نفت خام ایران را به بهانه قاچاق به چین و نقض تحریم ها ضبط و از نفتکش خالی کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز نوشت: دولت آمریکا نزدیک به یک میلیون بشکه نفت خام ایران را به بهانه قاچاق به چین و نقض تحریم ها ضبط کرده و آنها را از نفتکش خالی کرده است. بر اساس اسناد جدید دادگاه که نیویورک تایمز به آنها استناد می کند، دادستان های آمریکایی ادعا کرده اند عملیات قاچاق نفت در خصوص این محموله اتفاق افتاده و ردیاب های نفتکش خاموش بوده، سوابق محموله جعل شده و تکنیک های دیگر برای فرار از تحریم های آمریکا به کار گرفته شده است. در حالی که پرونده های دادگاه در این پرونده برای ماه ها محرمانه بود، عناصر توقیف نفتکش سوئز راجان در معرض دید عموم قرار داشت.

این رسانه آمریکایی افزود: این نفتکش برای چندین ماه در سواحل تگزاس حضور داشت زیرا دولت آمریکا در یافتن شرکتی که مایل به تخلیه محموله این نفتکش باشد با مشکل مواجه بود. این مشکل باعث شد گروهی از قانونگذاران دو حزبی ماه گذشته از بایدن بخواهند که توقیف را کامل کند و این تاخیر را به دلیل هراس از انتقام ایران "غیرقابل قبول" خواندند. گروه ضد ایرانی موسوم به اتحاد علیه ایران هسته ای که شامل بسیاری از مقامات امنیتی سابق آمریکا و دولت های خارجی است، برای اولین بار با استناد به تصاویر ماهواره ای به احتمال حمل نفت غیرقانونی کشتی سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۲ اشاره کرد.

مارک والاس، مدیر اجرایی این گروه و سفیر سابق در دولت جورج دبلیو بوش، گفت که یک شرکت یونانی که کشتی را مدیریت می کرد، در نهایت کشتی دیگری را به تگزاس آورد تا روند تخلیه آن را تکمیل کند. او شرکت نویگیشن امپایر را به خاطر شجاعت در مقابل آنچه "ارعاب فراملی توسط ایران" و «انجام کار درست» خواند، تحسین کرد.

وی ادعا کرد مدت زمان صرف شده برای حل این موضوع نشان دهنده یک مشکل بزرگتر است و گروه او بر اساس داده های مشابه، حدود ۳۰۰ نفتکش دیگر را شناسایی کرده که که احتمالاً در قاچاق نفت ایران نقش دارند.

پرونده های دادگاه نشان می دهد که نویگیشن امپایر در ماه آوریل با همکاری با آمریکا در این خصوص موافقت کرده در حالی که یک شرکت تابعه آن که نفتکش سوئز راجان را مدیریت می کند، به نقض تحریم های آمریکا اعتراف کرده است. تخلیه نفت از این نفتکش درحالی انجام شد که آمریکا مشغول مذاکره با ایران برای آزادسازی پول های بلوکه شده ایران و تبادل زندانیان بود.

به دلیل ارتباط صاحبان و اپراتورهای نفتکش سوئز راجان با اقتصاد غرب، وزارت دادگستری آمریکا توانست در این خصوص اقدام کند. این کشتی توسط یک شرکت دریایی انگلیسی به نام فلیت اسکیپ که توسط یک شرکت سرمایه گذاری آمریکایی به نام اوک تری کاپیتال منیجمنت حمایت می شود، تامین شده بود.

بر اساس پرونده های دادگاه، در اوایل فوریه ۲۰۲۲، سوئز راجان، که در آن زمان خالی بود و توسط نویگیشن امپایر اداره می شد، در نزدیکی سنگاپور لنگر انداخت و مقدار کمی نفت - حدود ۴۰۰۰ بشکه - را از یک کشتی دیگر به نام اس کی بریلیانس دریافت کرد.

پس از اینکه گروه ضد ایرانی موسوم به متحد علیه ایران هسته ای اتهامات قاچاق را مطرح کرد، و به شرکت اوک تری کاپیتال منیجمنت نامه نوشت، شرکت نویگیشن امپایر از سفر کشتی به چین جلوگیری و آن را در نزدیکی مالزی متوقف و علنا اعلام کرد که در حال بررسی بارگیری غیرقانونی نفت ایران است.