به گزارش ایرنا، غار علیصدر از شگفت انگیزترین غارهای آبی جهان در همدان همه ساله در فصول مختلف گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند به گونه ای که این جاذبه مهم طبیعی در نوروز ۱۴۰۲ نیز در صدر بازدید گردشگران و مسافران داخلی و خارجی قرار گرفت.
غار علیصدر در ۷۰ کیلومتری شمال غربی همدان و از توابع شهرستان کبودرآهنگ در روستایی به همین نام با جمعیتی حدود هزار و ۵۰۰ نفر واقع شده است، روستای علیصدر به دلیل گردشگر پذیر بودن به ویژه در نوروز و فصل تابستان محل عبور گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور و حتی گردشگران خارجی است.
تردد مسافر و گردشگر به این روستا موجب تولید حجم بالایی از زباله شده و این مساله گله مندی اهالی روستا را به دنبال داشته است، موضوعی که پای آن اخیرا به فضای مجازی هم باز شده است.
به گفته برخی اهالی، اختلاف نظر بین دهیاری و شرکت سیاحتی علیصدر برای جمع آوری و دفن زباله موجب انتشار بوی بد و نارضایتی مردم شده که این موضوع زیبنده این مکان گردشگری و توریستی نیست.
خبرنگار ایرنا برای بررسی این موضوع به سراغ دهیار روستای علیصدر رفت.
شرکت سیاحتی علیصدر از عقد قرارداد با دهیاری برای دفع زباله خودداری می کند
دهیار علیصدر معتقد است شرکت سیاحتی علیصدر باید پنج درصد عوارض خود را به دهیاری پرداخت کند تا این دهیاری بتواند به اهالی روستا از جمله در حوزه جمع آوری زباله خدمات مناسب ارائه دهد.
جلال علیپور با بیان اینکه در حال حاضر علاوه بر این موارد، این شرکت سیاحتی قرار داد دفع زباله خود را با دهیاری علیصدر منعقد نمیکند، یادآور شد: هر سال این شرکت با آتشنشانی دهیاری روستا نسبت به انعقاد قرار داد اقدام میکرد که امسال این موضوع نیز همچنان بلاتکلیف و ابتر باقی مانده است.
دهیار روستای علیصدر افزود: قرارداد دفع زباله بین شرکت سیاحتی علیصدر و این دهیاری در سال گذشته ۳۵۰ میلیون تومان به صورت نقدی بود و همچنین مقرر شد یک نفر نیروی خدمات جمع آوری زباله و یک نیروی آتش نشانی در اختیار دهیاری علیصدر قرار گیرد.
وی ادامه داد: شرکت سیاحتی علیصدر اعلام کرد ما نمیتوانیم نیرو در اختیار دهیاری قرار دهیم اما هزینه آنرا به شما اختصاص می دهیم و ۵۷ میلیون تومان بابت حقوق، بیمه و سنوات یک ساله کارگر پرداخت کردند و یک نیرو آتش نشانی در اختیار ما قرار دادند.
دهیار علیصدر با بیان اینکه مبلغ قرارداد دفع زباله این روستا در سال جاری برخلاف آنچه در برخی رسانه ها طرح شده ۲.۵ برابر شده و رشد هشت برابری صحت ندارد،گفت: این در حالی است که امسال نیروی آتش نشانی و خدماتی در اختیار ما قرار داده نشده است که همین نیروها ۴۰۰ میلیون تومان برای ما هزینه دارد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۴۲۰ میلیون تومان نیز به صورت نقدی برای دفع زباله مطالبه کردیم که موافقت نکردند و برهمین اساس امسال قراردادی منعقد نشد.
علی پور ادامه داد: محیط زیست در سال گذشته بابت جمع آوری و شیرآبه های زباله هر روز به دهیاری اخطار می داد که روند آن سریع تر باشد و براساس درخواست محیط زیست این هزینه سنگین تر می شد.
دهیار روستای علیصدر گفت: لازم به ذکر است که شرکت علیصدر قرارداد های خود را به بهانه تورم به طور قابل ملاحظه و تا چندین برابر افزایش داده است، اما قرارداد ما فقط ۲.۵ برابر رشد داشته است.
علیپور در رابطه با علت افزایش ۲.۵ برابری مبلغ درخواستی دهیاری در قرارداد با شرکت سیاحتی علیصدر در زمینه جمع آوری زباله،افزود: ما با توجه به افزایش حقوق کارگر و رشد هزینه لودر برای جابجایی (سال گذشته ۲۰ میلیون تومان برای هر سری جابجایی دریافت میکرد که امسال این مبلغ به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است) و براساس این افزایش قیمتها نرخ قرارداد را به ۲.۵ برابر افزایش دادیم.
وی اظهار کرد: البته ما پیشنهاد دادیم اگر عوارض مصوب را به ما بدهند ما رایگان خدمات انجام میدهیم اما میگویند عوارض مصوب را پرداخت نمیکنیم.
دهیار روستای علیصدر گفت: شرکت علیصدر ادعا دارد که ما ۷۰ درصد درآمد را بابت حقوق میدهیم اما به دهیاری بابت یک کارگر فقط ۵۷ میلیون تومان می پردازد.
علیپور افزود: هم اکنون شرکت علیصدر زباله ها را دقیقا در دامنه کوه جمع آوری کرده و شیرابه زباله در صورت ماندگاری به راحتی به داخل غار نفوذ میکند در صورتی که محل دفن زباله دهیاری سه کیلومتر با دهانه غار فاصله داشت و محیط زیست هر روز اخطار می داد.
مشکل جمع آوری زباله در علیصدر وجود ندارد
صحبتهای دهیار علیصدر در حالی است که مدیر روابط عمومی شرکت سیاحتی غار علیصدر این روایت را به شکل دیگری بیان کرد.
تلاش ها و تماس های خبرنگار ایرنا برای ارتباط و گفت و گو با مدیرعامل شرکت سیاحتی غار علیصدر نتیجه نداد به همین دلیل موضوع با روابط عمومی این شرکت در میان گذاشته شد.
مدیر روابط عمومی شرکت سیاحتی غار علیصدر نیز پیرامون این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مشکل جمع آوری زباله در روستای علیصدر وجود ندارد تا سال گذشته شرکت سیاحتی علیصدر برای خدمات جمع آوری زباله قرار داد منعقد میکرده که مبلغ ارائه خدمات جمع آوری زباله در سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان بود.
صالح جهانگرد ادامه داد: در سال جاری دهیاری علیصدر مبلغ ارائه این خدمات را به رقم قابل توجه ۲ میلیارد تومان افزایش داد و چون نتوانستیم با دهیاری به توافق برسیم زباله های علیصدر با استفاده از ظرفیت نیروهای خدماتی شرکت سیاحتی علیصدر جمع آوری و نیز با بخش خصوصی قرار داد منعقد شد.
حتی یک روز هم اجازه تلمبار شدن زباله ها را در علیصدر ندادیم
سیروس عزیزی رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع گفت: از حدود ۴۰ روز قبل از دفن زباله های غار علیصدر در محل در پیش بینی شده توسط دهیاری جلوگیری به عمل آمده است.
وی با بیان اینکه با تمهیدات اندیشیده شده زباله ها و پسماندهای جمع آوری شده به سایت دفن پسماند همدان منتقل شده است،اظهار کرد: حتی یک روز هم اجازه ندادیم که پسماند و زباله در این مکان تلمبار شده و مشکل زیست محیطی پیش بیاید.
این مسوول گفت: بخشدار منطقه برای حل اختلاف میان شرکت سیاحتی علیصدر و دهیاری مامور شده تا زباله های تولید شده در محل دفع قبلی جمع آوری و دفن شود.
رهاورد:
غار علیصدر برند گردشگری همدان است و نباید اختلاف میان شرکت سیاحتی و دهیاری این مکان خللی در خدمت رسانی به شهروندان و گردشگران ایجاد کند چرا که دود این کار در ابتدا به چشم اهالی و سپس به صنعت گردشگری این دیار وارد می شود.