اصفهان - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آخرین نوبت رهاسازی بخشی از آب رودخانه زاینده رود به منظور آبیاری باغ‌های غرب استان خبر داد.

اصغر رستمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس توافق اصناف کشاورزی شرق و غرب استان اصفهان و مصوبات امسال کارگروه سازگاری با کم آبی، قرار شد از ابتدای سالجاری تا آخر تابستان هشت نوبت رهاسازی آب در زاینده رود در مناطقی از غرب استان برای آبیاری درختان و باغ‌ها انجام شود.

وی اضافه کرد: فروردین و اردیبهشت هر کدام یک نوبت و در ماه‌های بعد از آن بر مبنای توافق حاصله، تخصیص آب از رودخانه و جاری سازی بخشی از زاینده‌رود از سوی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان صورت گرفت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: با اجرای مرحله پایانی آبیاری، پرونده تخصیص آب در نیمه اول سال بسته می‌شود و برای ادامه احتمالی این روند باید کارگروه سازگاری با کم آبی تشکیل و مصوبات آن اعلام شود.

رستمی خاطرنشان کرد: آب مورد نیاز حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی باغی و درختان شهرستان‌های محدوده رودخانه زاینده رود شامل لِنجان، مبارکه، فلاورجان، خمینی شهر، نجف آباد و اصفهان در نوبت‌های مورد نظر، تامین شد.

وی اضافه کرد: گزارش و آمار و ارقام مربوط به حجم آب تخصیص یافته و تعداد روزهای رهاسازی آب در زاینده رود در اختیار شرکت آب منطقه‌ای اصفهان است.

به گزارش ایرنا، علاوه بر آبیاری اراضی باغی غرب استان اصفهان در سالجاری با توافق انجام شده بین شهرداری و شرکت آب منطقه ای اصفهان مبنی بر تحویل حقابه شهر اصفهان شامل آبیاری درختان محدوده شهر و جاری سازی آب در مادی ها، بخشی از محدوده فضای سبز غرب این کلانشهر به ویژه پارک جنگلی ناژوان با مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار ، از آب زاینده رود بهره مند شد.

مساحت باغ‌های استان اصفهان چه در محدوده حوضه آبریز زاینده رود و چه غیر از آن بیش از ۸۵ هزار هکتار است که به‌دلیل کمبود منابع آبی و خشکاندن دوره‌ای رودخانه زاینده‌رود در سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از آن در معرض تنش آبی می‌گیرد.

استان اصفهان دارای ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به‌دلیل کمبود منابع آبی، حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت محصولات زراعی و باغی رفته است.

رودخانه زاینده‌رود در سال‌های اخیر به‌دلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه است.