سردار "نصرت اله برین" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر در حوزه جمع آوری معتادان تاکنون بیش از ۷۷ درصد و در بحث دستگیری خرده فروشان نیز ۲۳ درصد افزایش دستگیری داشته است.
وی با تاکید بر این نکته که پلیس مبارزه با مواد مخدر در سراسر کشور توان جمع آوری همه معتادان را در مدت ۴۸ ساعت دارد، ادامه داد: جمع آوری معتادین متجاهر تنها کافی نیست بلکه باید اماکنی جهت پذیرش و نگهداری این معتادان وجود داشته باشد.
سردار برین مقابله با معتادان و متجاهران را از مهمترین دغدغه های اجتماعی و مطالبات مردمی دانست و افزود: باید با ایجاد و افزایش کمپ های ماده ۱۶ در استان های مختلف، ظرفیت سازی برای جمع آوری و نگهداری معتادان به ویژه معتادین متجاهر فراهم شود.
وی برخورد و جمع آوری معتادان متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر را از اولویت های پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا ذکر کرد و یادآور شد: بخش اعظمی از سرقت ها توسط معتادان یا خرده فروشان انجام می گیرد و در واقع معتادان و خرده فروشان مواد مخدر مکمل همدیگر هستند و مقابله با این ۲ قشر در دستور کار پلیس قرار دارد.
وی اضافه کرد: از اسفندماه سال گذشته جمع آوری معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان به عنوان یکی از اولویت های کاری پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا قرار گرفت و در این راستا اقدامات خوبی در زمینه جمع آوری معتادان متجاهر انجام شده است.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا تاکید کرد: جمع آوری معتادان با پلیس و پذیرش، نگهداری و درمان آنها با دیگر ادارات مرتبط است و با پیگیری های پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا و تعامل با ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی استان ها برای جمع آوری معتادان متجاهر جهت ایجاد کمپ های ماده ۱۶ ظرفیت سازی ایجاد شده است.
وی افزود: اقدامات پلیس تا پاکسازی جامعه از خرده فروشان و معتادان متجاهر در اقصی نقاط کشور ادامه دارد و البته همکاری دیگر دستگاه های مرتبط چون استانداری، بهزیستی و شهرداری در این راستا نیز اجتناب ناپذیر است و در صورت ایجاد یا توسعه کمپ های ماده ۱۶، مشکل نگهداری معتادان متجاهر مرتفع خواهد شد.
سردار برین یادآور شد: اکثر استان ها دارای کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ هستند و برای استان های فاقد این کمپ از طریق استانداری و شورای مبارزه با مواد مخدر پیگیری می شود و البته در برخی از استان ها به علت جمعیت پایین معتادان متجاهر، این افراد در کمپ های ماده ۱۵ نگهداری می شوند.
وی با بیان اینکه مرحله درمان و سپس ارائه آموزش های مهارتی به معتادان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: بعد از جمع آوری معتادان، طی مدت پذیرش و نگهداری، روند درمان و همچنین آموزش های مهارتی به این افراد جهت بازگشت به جامعه ضرورت بالایی دارد.
وی در مورد انسداد مرزی هم توضیح داد: انسداد تمام نوار مرزی کشور به ویژه در حوزه شرق کشور باتوجه به همسایگی ایران با افغانستان و پاکستان به عنوان مهمترین کشورهای تولید و صادرکننده مواد مخدر اقدامات متعددی از جمله احداث دیوار حائل و حفر کانال انجام گرفته است و به علت اقدامات موثر پلیس مبارزه با مواد مخدر، مسیر زمینی انتقال مواد به گذرگاه های دریایی تغییر کرده است.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا اظهار کرد: هرچند ایران به اذعان جامعه جهانی یکی از کشورهای موفق و پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در سطح دنیا است اما مبارزه با این پدیده شوم نیازمند همکاری، پشتیبانی و همراهی همه نهادهای بین المللی و ایجاد یک وحدت رویه برای مبارزه با مواد مخدر در سطح دنیا دارد.
به گزارش ایرنا، پلیس مبارزه با مواد مخدر تاکنون سه هزار و ۸۵۵ نفر شهید و ۱۲ هزار نفر جانباز را در مصاف با سوداگران مرگ تقدیم کرده که پنج تن از این شهدا در سال جاری به درجه رفیع شهادت نائل شده اند.