به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، سابقه پیدایش و پس از آن شیوع بیماری نوظهور کووید۱۹ به اواخر سال ۱۳۹۸ بر می گردد و به سرعت همه گیری این بیماری بیشتر کشورهای دنیا را گرفتار خود کرد و در ادامه راهکارهای مورد نیاز برای مقابله با این بیماری به شکل های مختلف اجرا شد.
ناشناخته بودن بیماری، راه سرایت آن و فراتر از این مسائل کشندگی بیماری باعث ایجاد وحشت و ترس زیادی در افراد شده بود و تا مدتها افراد در خانه ها و شهرهای خود قرنطینه بودند و این وضعیت در برهه زمانی راه نجات جان افراد تلقی و توصیه می شد.
به مرور به کشف ویژگی ها و ابعاد ناشناخته بیماری راههای دیگر برای مقابله با آن پیاده شد از جمله رعایت سه اصل طلایی رعایت فاصله اجتماعی، ماسک زدن و شست و شوی دست ها که تا ماهها و حتی در سه سال اخیر شیوع کووید ۱۹ همواره از سوی پزشکان و متخصصان توصیه می شد.
تکمیل چرخه مقابله با همه گیری این بیماری را می توان در تزریق واکسن دانست و تجربه موفقی که در کشور ما همگان شاهد آن بودیم به طوریکه با همگانی شدن ترزیق واکسن های این بیماری از ابتلای افراد پرشمار به این بیماری و فوت آنها در مرداد سیاه ۱۴۰۰ کاسته شد و بعد از مدتها تعداد فوتی ها به تعداد انگشتان یک دست در زمان فعلی رسید.
واکسیناسیون همگانی به تجربه شوم کرونا در کشورها از جمله کشور ما خاتمه داد و پس از این ایمنی سازی افراد در مقابل بیماری شاهدیم که نه تنها تعداد مبتلایان به بیماری کاسته شد آمار مرگ و میر نیز کاهش یافته است.
البته در این میان سالمندان و بیماران زمینه ای از آن دست افرادی بودند که طی این دوره شیوع بیماری در معرض ابتلا و آسیب ناشی از آن قرار داشتند و همواره به آنها توصیه شده تا واکسن یادآور خود را تزریق کنند.
آرام گرفتن کووید ۱۹ تا بدان حد است که مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سوم مرداد رسما پایان استفاده همگانی از ماسک را اعلام کردند و از آن تاریخ به بعد کمتر فردی با ماسک در سطح جامعه حضور داشت.
اما امروز بعد از گذشت کمتر از ۲ ماه از این موضوع شاهد بروز علامت هایی از این بیماری در مردم از جمله عطسه، سرفه، بی حالی گرفته تا بستری شدن در منزل هستیم که برای خیلی ها بیانگر خاطره روزهای کرونایی و بازگشت این بیماری است موضوعی که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران نیز بر آن صحه گذاشته است.
عباس علیپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : چند وقت اخیر علاوه بر اینکه تعداد موارد مراجعه بیماران کووید ۱۹ در مازندران افزایش یافته است موارد مثبت بودن تست های این بیماری نیز روند صعودی دارد.
وی ادامه داد : سویه ا ی که افراد به این بیماری مبتلا شدند همان سویه قبلی امیکرون است و با توجه به اینکه اکثر افراد پیشتر به این بیماری مبتلا شدند اکنون شدت زیادی ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت : به طوریکه در حال حاضر موارد بستری بیماری در مراکز درمانی استان هنوز افزایش نیافته است اما پیش بینی می شود طی یک یا ۲ هفته آینده موارد بستری نیز افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد:در حال حاضر این بیماری کشندگی خاصی ندارد و با افراد خاص با رعایت نکات بهداشتی و درمانی در مقابل با بیماری مصون خواهند ماند.
علیپور به افراد سالمند بالای ۶۰ سال و بیماران زمینه ای توصیه کرد که به مراکز تزریق وکسن کرونا در شهرستان ها مراجعه و واکسن یادآور خود را تزریق کنند.
به صف شدن پزشکان خانواده برای شناسایی موارد مثبت کرونا
وی همچنین از اعلام به پزشکان خانواده برای رصد افراد زیر مجموعه و غربالگری آنها خبر داد و گفت :بنا داریم از طریق پزشکان خانواده افراد مشکوک به این بیماری شناسایی شوند تا روند درمان آنها زودتر پیگیری شود.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را زیر پوشش دارد و تمامی این افراد پزشک خانواده دارند. ۳۷۸ پزشک خانواده روستایی و ۳۱۶ ماما خانواده به جمعیت خانوار روستایی مازندران خدمات ارایه می دهند و همچنین ۵۴۹ پزشک خانواده شهری در این استان فعالیت دارند.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، استان هفته های اخیر را بدون فوتی براثر ابتلا به این بیماری سپری کرد فقط هفته گذشته یک کودک که بیمار زمینه ای بود براثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داد.
وی همچنین از افزایش تعداد مبتلایان به آنفلوانزا همزمان با کووید ۱۹ در مازندران خبر داد و گفت :توصیه می شود افراد برای در امان ماندن در برابر این بیماری ها واکسن های خود را تزریق کنند .
علیپور افزود:همچنین افراد علامت دار نیز نکات بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک در محیط های بسته را مورد نظر قرار دهند تا از ابتلای دیگر افراد جامعه جلوگیری شود.