دکتر سید محمد موسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رتینوپاتی (اختلالاتی که موجب آسیب به شبکیه چشم میشود)در نوزادان نارسی که تولد زودهنگام دارند و باعث تغییر رشد طبیعی عروق شبکیه میشود بروز می کند که در این حالت عروق شبکیه تغییر کرده و رگ زایی غیرطبیعی به وجود می آید.
وی با بیان این که رتینوپاتی در نوزادان نارس میتواند عاملی برای کوری نوزاد شود ادامه داد: دستگاه غربالگری بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس (Retinopathy Of Prematurity) به منظور معاینه نوزادان نارس و نوزادانی که امکان ابتلا به این بیماری را دارند و نیز در راستای ارتقای کیفیت خدمات در بخش نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان شهید هاشمینژاد راهاندازی شده است.
رییس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی هاشمینژاد مشهد گفت: این دستگاه به صورت ثابت است و امکان جا به جایی آن به مراکز دیگر وجود ندارد و عکسهای سریالی از شبکیه توسط کارشناس آموزش دیده گرفته میشود که با مقایسه این عکسها به تشخیص زودرس رتینوپاتی کمک خواهد شد.
موسوی بدون اشاره به قیمت این دستگاه با بیان این که هزینه این دستگاه را بیمارستان هاشمینژاد مشهد تامین کرده است افزود: این دستگاه نخستین دستگاه غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP) در بیمارستان هاشمینژاد مشهد و سومین دستگاه در بیمارستانهای مشهد به شمار میرود.
وی با بیان این که به طور میانگین ماهانه ۱۰ نوزاد نارس در این مرکز متولد میشوند که نیاز به غربالگری رتینوپاتی پیدا می کنند ادامه داد: هم اینک هشت نوزاد نارس در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان این مرکز بستری و تحت مراقبت و درمان هستند.
بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی شهید هاشمی نژاد مشهد در یکی از مناطق محروم و کم برخوردار حاشیه شهر مشهد و در زمینی به مساحت ۳۲ هزار مترمربع در هشت طبقه و با ۱۴ اتاق عمل و پنج بخش مراقبت ویژه ساخته شده است.