«محمد اتابکی» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: برای این مرمت سه میلیارد ریال اعتبار از محل منابع میراث فرهنگی استان مرکزی پیشبینی شده است.
وی بیان کرد : در این مرحله از مرمت تعویض آجرهای معیوب و ریخته شده و بندکشی کل پل و استحکام بخشی سنگ چینهای ۲ طرف ورودی پل و ترمیم سطح پل در دستور کار قرار دارد.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شازند ادامه داد: در مجموع طول پل ۱۳۰ متر و عرض آن پنج و نیم تا هفت و نیم متر نوسان دارد و بلندترین نقطه پل از کف رودخانه پنج و هفت دهم متر ارتفاع دارد.
اتابکی افزود: این پل دارای هشت چشمه بزرگ و کوچک با طاقهای تیزهدار است و هر پایه از جلو دارای موج شکن تیز و از پشت دارای پشتیان است.
وی بیان کرد: مصالح ساختمانی به کار رفته در پل شامل، سنگ، آجر و گل آهک است و بنای پل از پایین به بالا به ارتفاع حدود ۲ متر سنگکاری شده و فاقد عناصر تزیینی است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شازند اضافه کرد: یکی از چشمههای پل که در سمت شرق واقع است در دوره پهلوی به علت حرکت سیل، ترمیم آن با بتون آرمه ساخته شده، اما بقیه چشمههای پل هویت خود را حفظ کرده است.
قدمت این پل تاریخی و ارزشمند در دوره قاجار و به شماره ۱۹۹۱ در تاریخ ۱۶ دی ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.