دکتر رامین نسیمی دوست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بدون احتساب مراجعهکنندگان به بیمارستان خلخال که زیر نظر دانشکده علوم پزشکی آن شهرستان اداره میشود، در سال گذشته یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۰۳ نفر به مراکز اورژانس بیمارستانهای دولتی استان مراجعه کرده یا در این مراکز بستری شدهاند.
وی افزود: در سه ماه نخست سال قبل حدود ۲۶ هزار نفر به اورژانس بیمارستان امام (ره) اردبیل مراجعه کرده یا در آن مرکز درمانی بستری شدهاند و این رقم امسال در سه ماه نخست به ۳۱ هزار نفر افزایش یافته است و در بیمارستان فاطمی اردبیل نیز در پنج ماه نخست سال گذشته مراجعه و بستری ۶۳ هزار نفر ثبت شده بود که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال جاری به ۷۸ هزار نفر رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: در کنار باور و اطمینان مردم به خدمات بهداشتی و درمانی بخش دولتی و همچنین تفاوت تعرفههای بخشهای دولتی با خصوصی ، مسافرت گردشگران به استان اردبیل نیز در افزایش مراجعات به مراکز درمانی دولتی تاثیرگذار بوده است، به نحوی که تعداد مراجعه به اورژانس و بستری در بیمارستان شهرستان گردشگرپذیر مشگینشهر در پنج ماه نخست سال قبل ۵۶ هزار نفر بوده و در مدت زمان مشابه سال جاری به ۶۳ هزار نفر رسیده است.
برخی از شهروندان برای درمان یک اسهال و استفراغ ساده بجای درمانگاههای شبانه روزی به مراکز اورژانس و بیمارستانها مراجعه میکنند
نسیمی دوست علت دیگر افزایش مراجعات به مراکز اورژانس و بیمارستانها را آشنایی کم مردم به سطحبندی بیماریها دانست و گفت: برخی از شهروندان برای درمان یک اسهال و استفراغ ساده بهجای درمانگاههای شبانهروزی به مراکز اورژانس و بیمارستانها مراجعه میکنند که با اجرای کامل سیستم ارجاع از پزشک خانواده در استان، این موضوع نیز ساماندهی خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تصریح کرد: آمار مراجعه به مراکز اورژانس و بیمارستانها به صورت رندمی و میانگین قابل احصا و بررسی است و نمیتوان به همه ماههای سال تعمیم داد، به دلیل اینکه اغلب در شهریورماه، بخشی از بیماریهای مربوط به فصل تابستان فروکش میکند و اندکی از مراجعات به اورژانسها و بیمارستانها کاسته میشود.
وی گفت: با پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی استان و همکاری مسئولان استانی، سطح امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی در مراکز دولتی استان، روز به روز در حال افزایش است و از همه فرصتها و ظرفیتهای موجود برای تسهیل و افزایش خدماترسانی به مردم و مراجعهکنندگان استفاده میکنیم.
به گزارش ایرنا؛ دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال ۱۳۷۲ تاسیس شده و اکنون با هفت دانشکده و ۱۳ بیمارستان دولتی، فعال است و روز به روز زیرساختهای آموزشی و خدماترسانی آن تقویت میشود.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.