تهران - ایرنا - دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران از عضویت ایران در نهاد اعتباربخشی خدمات تشخیصی و طبی آزمایشگاه‌های منطقه‌ای آسیا - اقیانوسیه برای نخستین بار خبر داد و گفت: از این پس ایران آزمایشگاه‌های منطقه آسیا و اقیانوسیه را ارزیابی می‌کند.

به گزارش ایرنا ، غلامرضا حمزه لو عصر یکشنبه در یک نشست خبری افزود: با عضویت ایران در این نهاد، فرآیند اعتباربخشی از لحاظ استاندارد و کیفیت خدمات بررسی شده است و این افتخار ارزشمند برای کشورمان می باشد.

وی با اشاره اینکه آزمایشگاه‌های کشور وارد فرآیند اعتباربخشی می شوند، اظهارداشت: برای یک سال این اعتبار که گواهینامه صلاحیت بوده را به آزمایشگاه‌های کشور و آسیا و اقیانوسیه بصورت اختیاری می دهیم و بعد فرآیند این اعتباربخشی دوباره بررسی می شود، بر اساس این نهاد تمامی خدمات ارائه شده با کیفیت مطلوب به مردم ارائه می شود.

وی تاکید کرد: از این پس آزمایشگاه‌های پزشکی متقاضی اعتباربخشی که استاندارد ایزو ۱۵۱۸۹ را در سازمان خود استقرار اجرا کرده و تحت پایش دارند خدمات اعتباربخشی ارائه می دهند.

حمزه لو بابیان اینکه پنج هزار و ۸۰۰ آزمایشگاه در بخش دولتی و خصوصی در کشور فعال هستند، گفت: بحث اعتباربخشی آزمایشگاهها را به سمت و سویی می برد که کیفیت خود را ارتقا دهند و در تشخیص و کنترل بیماری‌های و ویروس های همه گیر مانند کووید ۱۹ نقش مؤثرتری داشته باشند.

وی افزود: اکنون با افزایش بیماری‌های غیرواگیر نیاز شدید به تست آزمایشگاهی وجو دارد به همین دلیل آزمایشگاهها می توانند بصورت داوطلبانه درخواست اعتبار بخشی کنند و در ارتقای نظام سلامت موثر باشند.

دستاورد مطلوب مراکز آزمایشگاهی در ارائه خدمات استاندارد

دبیر انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران با اشاره به دستاوردهای مطلوب ایران در ارائه خدمات آزمایشگاهی، اظهار داشت: انتظار می رود از این دستاورد مهم سازمان و نهادهای مربوطه حمایت و از ظرفیت هایی که انجمن بوجود آورده استفاده کنند و از نهادهای ذیربط آمادگی همکاری داریم.

ارائه گواهینامه اعتباربخشی به آزمایشگاههای کشورهای همسایه

وی افزود: توانایی آن را داریم که آزمایشگاه‌های کشورهای همسایه را مورد ارزیابی قرار داده و به آن ها گواهینامه اعتبار سنجی ارائه دهیم.

حمزه لو افزود: مراکز آزمایشگاهی کشور حوزه ای بوده که بیشترین تاثیر را از نوسانات ارزی دارد ،باید در این حوزه تصمیم گیری کلان برای حل مشکلات این مراکز و نظام ارائه خدمت مناسب طراحی شود تا خدمات مورد انتظار به مردم با قیمت مناسب ارائه شود.

وی تاکید کرد: سالانه ۲۰۰ میلیون یورو برای واردات کیت و تست های تشخیصی ارز تعلق می گیرد و از دولت درخواست حمایت در تخصیص بیشتر ارز برای تجهیزات آزمایشگاهی داریم.


تحول در آزمایشگاه‌های کشور
علی شیرین عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران نیز ادامه داد: کار نهاد اعتباربخش، ارزیابی کیفی آزمایشگاه‌ها است و نتیجه آزمایشگاه ها مورد تایید در هم تراز جهانی قرار می گیرد و این موفقیت ایران یک اعتبار جهانی بوده و تحول در آزمایشگاه‌های پزشکی ایجاد می‌شود.

وی اظهار داشت: ارائه مناسب مراقبت های بهداشتی از بزرگترین چالش ها بوده که با افزایش جمعیت و امید به زندگی نیاز مردم به دریافت خدمات با کیفیت آزمایشگاهی را بیشتر می کند و ضرورت دارد متناسب با نیاز مردم خدمت کنیم.

نظارت های نامحسوس بر مراکز آزمایشگاهی
حسن بیات مدیر نهاد اعتباربخش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران نیز در این نشست، گفت: مدت اعتبار گواهی ایزو ۱۵۱۸۹ به ازمایشگاهها یک ساله است که پس از بررسی و نظارت‌های نامحسوس، تمدید می‌شود و حتی این توانایی را داریم مراکز آزمایشگاهایی کشور همسایه را نیز نظارت کرده و تحت اعتباربخشی قرار بگیرند.