به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور شامگاه یکشنبه در بازدید از گلخانه تولید محصول استوایی پاپایا در نکا بیان داشت: تمامی تولیدات کشاورزی در مازندران باید با مجوز جهاد کشاورزی و شناسنامه دار باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر استان مازندران با بهره گیری از تکنولوژی روز و استفاده از ظرفیت دانش بنیان باید محصولاتی را تولید کند که کیفی و صادرات محور باشد.
حسینی پور، همچنین با بیان اینکه مازندران باید الگوی موفقی همانند هلند را مد نظر داشته باشد، اظهار داشت: اگر با سیاست گذاری درست در تولید محصولات کشاورزی گام برداریم در چهار سال آینده به قطب صادرات محصولات کشاورزی تبدیل خواهیم شد.
این مقام مسوول اضافه کرد: میوه استوایی پاپایا که در یکی از شهرک های موفق گلخانه ای نکاء تولید می شود، همانند میوه کیوی نیاز به بازاریابی و معرفی دارد.
حسینی پور گفت که بدون تردید این میوه استوایی هم همانند کیوی نه تنها در سبد غذایی ایرانیان جای خواهد گرفت بلکه صادرات محور هم خواهد شد.
وی بیان داشت: تولید کنندگان جوان این محصول در شرایط فعلی باید حمایت شوند و عده ای از سرمایه گذارانی که در بخش صادرات هستند، به کمک این جوانان تولید کننده خواهند آمد.
پاپایا کاریکا یک میوه گرمسیری است که در همه فصلها میتوان آن را پیدا کرد. این میوه شبیه به خربزه است به همین خاطر به خربزه درختی نیز شهرت دارد. پاپایا دارای رنگ نارنجی و تخمههای مشکی است. این میوه از آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک به دست آمده اما با این وجود در سرتاسر جهان این میوه یافت میشود.
پاپایا مانند دیگر میوهها دارای خاصیت بسیاری است. خاصیتهای این میوه را میتوان در سه دسته سلامتی بدن انسان، سلامتی پوست و سلامتی مو بررسی کرد.
صادرات محصولات بی کیفیت ممنوع
استاندار مازندران گفت:امروز با توجه به گسترش دیپلماتیک ایران با محوریت مازندران با کشورهای cis به خصوص روسیه ، تفکر فضای باز صادرات هرگونه محصولات بی کیفیت به کشورهای منطقه منسوخ و بسته شده است.
سید محمود حسینی پور صادرات محصولات کشاورزی را بزرگترین ظرفیت برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان دانست و افزود: با وجود سه بندر مهم به خصوص بندر امیر آباد و قرار گرفتن در مرکز کریدور شمال به جنوب ،مازندران محل رجوع کل صادر کنندگان خواهد شد.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان این که تلاش همه مسوولان طی سال های پس از انقلاب برای پیشرفت این خطه بوده است، گفت: اگر به مرحله ای از عقب ماندگی رسیده ایم ، به این دلیل است که به منطقه دریای خزر با محوریت شمال اصلا توجه نشده است.
وی وضعیت فعلی قرار گرفتن مازندران به عنوان هاب صادرات بین کشورهای حاشیه دریای خزر را فرصت بی نظیری که دولت سیزدهم زمینه آن را فراهم کرده توصیف کرد و بیان داشت: بدانید برای رسیدن به هدف در جنگ اقتصادی قرار داریم، صادرات از مبدا مازندران باید طبق مقولات دانش بنیان به خصوص الکترونیکی شدن توسعه صادرات گسترش بیابد.
استاندار مازندران با بیان این که همه سرمایهگذاران در حوزه صادرات مورد حمایت دولت هستند، گفت: مقاومت در اجرای صادرات به روش سنتی عامل عقب افتادگی مازندران است،و امروز صادرات محصولات کشاورزی از مبدا استان باید طبق مقررات کشورهای هدف انجام شود.
استاندار مازندران نقش اتاق بازرگانی را محوری در توسعه اقتصادی مازندران در حوزه صادرات دانست و بیان داشت: اتاق بازرگانی استان باید در همه حوزه ها چابک شود و ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه محصولات مختلف صادراتی به خصوص کشاورزی باید سامانه ای شود.
نماینده عالی دولت در مازندران تصریح کرد: خروج بی کیفیت محصولات کشاورزی مازندران ناشی از بی نظارتی است، تاکید می کنم امروز با توجه به گسترش دیپلماتیک ایران با محوریت مازندران با کشورهای cis به خصوص روسیه ،تفکر فضای باز صادرات برای هر گونه محصولات به کشورهای منطقه منسوخ شده است.