تهران - ایرنا- دبیر انجمن نگهداری و مدیریت دارایی‌های ایران، گفت: عمر تجهیزات پزشکی در کشور حدود بیش از ۲۰ سال است و اکنون به دلیل عدم نگهداری از تجهیزات پزشکی، شاهد کاهش درآمدهای بیمارستانی هستیم.

به گزارش ایرنا، نوید نصر روز دوشنبه در این خصوص، اظهار کرد: تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های پیشرفته امروزی و تاثیر آن در تشخیص بیماری‌ها و کمک به تسهیل روند درمان حایز اهمیت است و امروزه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های موجود بیمارستان‌ها، مدیریت موثر تجهیزات پزشکی است زیرا وجود تجهیزات پزشکی به روز و با کیفیت در کنار پرسنل کارآزموده، می‌تواند موجب ارتقاء جایگاه مدیریت بیمارستانی در ارائه خدمات مراقبت سلامت باشد.

وی اظهار داشت: براساس شواهد و مطالعات صورت گرفته، بی توجهی به مقوله نگهداری و تعمیر بهینه تجهیزات پزشکی منجر به کاهش عملکرد این تجهیزات و در نتیجه کاهش درآمدهای بیمارستانی می‌شود که در حال حاضر با وجود تحریم‌ها و عدم امکان انتقال تکنولوژی، هزینه‌های تعویض و تعمیر اساسی و یا به روزرسانی این تجهیزات بار سنگین مالی را به سیستم سلامت کشور تحمیل می‌کند.

نصر ادامه داد: بر اساس تعریفی که سازمان بهداشت جهانی از مقوله نگهداری تجهیزات پزشکی دارد، هدف اصلی ایجاد اطمینان در مورد استاندارد بودن کارایی و کاربری تجهیزات، رعایت شرایط تعیین شده از سوی سازنده و تامین نیازهای درمانی بیمارستان و مراکز درمانی است که به منظور حصول این مهم، باید سیستم کارآمد نگهداری و تعمیرات برای تجهیزات پزشکی ارائه شود.

این استاد دانشگاه گفت: در مطالعات و تحقیقاتی که در کشور انجام شده است، حدود یک سوم هزینه احداث هر بیمارستان به خرید تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا می‌کند که لازم است در مدیریت امور بیمارستانی، سرانه بودجه ۱۰ الی ۲۰ درصدی از قیمت خرید تجهیزات را به صورت سالیانه برای نگهداری و مدیریت آنها اختصاص داد.

نصر ادامه داد: براساس گزارشی که سازمان بهداشت جهانی در رابطه با ایران منتشر کرده است، بیش از ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی به دلیل عدم وجود یک سیستم نگهداری و تعمیرات بهینه و اصولی و یا به دلیل عدم امکان تامین قطعات یدکی و انتقال تکنولوژی متاثر از تحریم‌ها در کشور قابل استفاده نیستند.

وی با تاکید بر اینکه عمر تجهیزات پزشکی در کشور بیش از ۲۰ سال است، افزود: لازم است که در کشور برنامه ای دقیق و منظم در حوزه نگهداری از دارایی‌ها و تجهیزات پزشکی داشته باشیم تا بتوانیم قابلیت اطمینان و عملکرد آنها را کنترل کنیم و آموزش‌های لازم را برای تکنسین‌های تجهیزات پزشکی ایجاد کنیم تا باعث شود هم عملکرد سیستم درمان بهینه شود و هم هزینه سرانه مراقبت بیماران در بیمارستان‌های کشور را کاهش دهیم.

نصر با اشاره به برگزاری ششمین دوره همایش جایزه ملی تعالی نگهداری در روز ۲۷ شهریور، اظهار داشت: با وجود اداره کل تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت، شکل‌گیری انجمن تخصصی تجهیزات پزشکی و وجود شرکت های دانش بنیان توانمند در این حوزه، می توان ساز و کار هم افزایی علمی و کاربردی به منظور و استقرار نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی را فراهم کرد تا منجر به بهبود عملکرد بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و نظام سلامت کشور شود.