به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری دمیراورن، محمد اوزهاسکی گفت که ۲۹۶ میلیون دلار از این وام برای ساخت خانهها و انبارهای آسیب دیده از زلزله و ارائه خدمات و تسهیلات اجتماعی در مناطق روستایی و ۳۸۸ میلیون دلار نیز برای اجرای پروژههای زیربنایی در محدوده مناطق زلزله زده هزینه می شود.
وی بیان کرد: ۳۸۸ میلیون دلار از این وام و تسهیلات مالی بلاعوض بوده و با نظارت بانک جهانی در مورد تعیین شده هزینه خواهد شد.
وزیر شهرسازی، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی ترکیه اضافه کرد: با استفاده از این تسهیلات، شبکه تامین آب، دفع فاضلاب، تاسیسات مدیریت پسماند جامد و ایستگاههای آتش نشانی شهری و همچنین تجهیزات ایمنی و واکنش اضطراری و تامین خودروهای آتش نشانی و نجات خریداری و تامین خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آخرین آمار تلفات جانی زلزله ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری ۶ فوریه ۲۰۲۳(۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) در ۱۱ استان جنوبی این کشور، نزدیک ۵۱ هزار و شمار افراد مجروح این حادثه نیز بیش از ۱۱۵ هزار نفر اعلام شد.
بنا به اعلام وزیر خزانهداری و دارایی ترکیه، خسارت مالی این حادثه تلخ که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، تقریباً ۲ تریلیون لیره معادل ۱۰۳.۶ میلیارد دلار بوده است.
در پی زلزله زمستان گذشته، تقریبا ۴۰ درصد از بناها و ساختمانهای موجود در ۱۱ استان زلزله زده ترکیه، دچار خسارت جدی و ویرانی شد.
بنیاد تحقیقات سیاست اقتصادی ترکیه حدود چهار ماه پیش اعلام کرد که در پی این زلزله محل زندگی بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به وضعیت غیرقابل سکونت درآمده و برای اسکان موقت آنها، ۷۷۰ هزار چادر و ۱۳۱ هزار کانکس دایر شده است.
بازسازی مناطق زلزله زده ترکیه پس از اتمام عملیات امداد و نجات آغاز شد و دولت ترکیه برای جبران خسارت و بازسازی مناطق زلزله زده لایحه متمم بودجه ای را با رقم یک تریلیون و ۱۱۹ میلیارد لیره (حدود ۴۲ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلار) به مجلس این کشور ارائه کرد که ۷۶۲ میلیارد لیره (حدود ۲۹ میلیارد دلار) از مبلغ پیشنهادی در متمم بودجه برای مدیریت زلزله هزینه می شود.