به گزارش روز دوشنبه ایرنا محمدحسین ارسطوزاده در گفتوگویی رسانه ای با بیان اینکه بنای موزه و محوطه باستان کلگهزرین در مجاورت آن، مکمل مختصات درنظر گرفتهشده برای شهرموزه مسجدسلیمان خواهد بود، افزود: ایجاد طرح محتوایی و مرمت موزه نیز آغاز شده است.
وی اضافه کرد: بخشی از این موزه پس از راهاندازی به نمایش آثار باستانی اختصاص خواهد یافت و بخشی دیگر نیز بازگوننده تاریخ و تاریخچه شهر مسجدسلیمان خواهد بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بیان اینکه شهر مسجدسلیمان دارای پیشینهای غنی و مملوء از آثار و محوطههای تاریخی است افزود: این شهر از زمان پیدایش و اکتشاف نفت مورد توجه خاص به عنوان سکونتگاه بوده و بسیاری از تأسیسات و مستحدثات صنعتنفت و لوازم سکونت در این منطقه نیز از زمان اکتشاف نفت ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه وجود نفت و تأمین نیازمندیها و تخصصهایی که در صنعتنفت شکل گرفت، اقوام مختلف از سراسر کشور را در این شهرستان گردهم آورد گفت: این در حالی است که فرهنگ غالب این شهر بختیاری و از این بابت از غنای فرهنگی منحصربهفردی برخوردار است.
ارسطوزاده ادامه داد: در این میان، موزه مسجدسلیمان با سابقه طولانی از لوازم این شهر فرهنگی محسوب میشود و در قالب شهرموزه مسجدسلیمان، این فضا نقش تداعیکننده و تجلیدهنده فرهنگ و پیشینه مسجدسلیمان را میتواند داشته باشد.
راهاندازی موزه مسجدسلیمان تا پایان سال جاری
مدیر پایگاه منظر فرهنگی و صنعتی مسجدسلیمان نیز در ادامه عنوان کرد: در موزه مسجدسلیمان که در محل سابق موزه مردمشناسی راهاندازی خواهد شد، قرار است همه اشیائی که در کاوشهای باستانشناسان، حفاریهای رسمی و غیرقانونی کشف شده است و در حال حاضر بیشتر این اشیاء در موزههای دیگر شهرها قرار دارند، به این موزه منتقل شوند.
ایوب سلطانی افزود: اکنون مخزن امن این موزه ساخته شده و طرح محتوایی نیز توسط مشاور درحال انجام است که شامل گالری اشیاء، کارگاه مرمت، مخزن امن، گالری مشاهیر و مرکز آموزش خواهد بود.
سلطانی ابراز امیدواری کرد تا پیش از پایان سال موزه مسجدسلیمان راهاندازی شود.
آغاز عملیات ساماندهی محوطه تاریخی سرمسجد
وی در ادامه از آغاز طرح ساماندهی محوطه تاریخی سرمسجد خبر داد و گفت: طرح ساماندهی این محوطه با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و با طراحی و نظارت پایگاه منظر فرهنگی و صنعتی مسجدسلیمان آغاز به کار کرده است.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی و صنعتی مسجدسلیمان تصریح کرد: این طرح شامل روشنایی محوطه، اتاق حفاظت، مانیتورینگ، بهسازی و ایجاد ده چشمه سرویس بهداشتی، مسیرهای گردشگری و اتاق معرفی اثر است.
وی یادآور شد: فاز نخست این طرح که شامل مرمت و ساماندهی پلکان جنوبی و شمالی که دو سال پیش بر اثر سیل تخریب شده بودند به صورت کامل انجام شد.
به گزارش ایرنا اثر تاریخی "سرمسجد" در شهرستان مسجدسلیمان واقع شده است. بنا به گفته کارشناسان این اثر تاریخی متعلق به قرن هفتم قبل از میلاد است که معماران برای ساخت تخت جمشید از آن الهام گرفتهاند. این بنای تاریخی در سال 1316 و با شماره 300 در فهرست آثار تاریخی ملی و باستانی کشور به ثبت رسیده است.
سر مسجد از سنگ بدون ملات ساخته شده و طبق کاوشهای گریشمن باستان شناس فرانسوی تخت جمشید با الگوگیری از این آتشکده ساخته شده است.
کشف ظروف سفالین، پایههای برنزی شمعدان به شکل حیوانات، نقش برجستههای سفالی با شکل گل شش پر، انواع سردیس، مجسمههای سفالی سوارکاران، مجسمههای عظیم سنگی هرکول در حال مبارزه با شیر و... از جمله کشفیات باستان شناسان پیش از انقلاب است که در این بنا به دست آمده و اکنون در موزههای شوش، ایران باستان و لور نگهداری می شوند.