به گزارش ایرنا، ریشی سوناک که درباره سفرش به هند برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ به نمایندگان مجلس گزارش میداد، مدعی شد که مخالفت روسیه با تمدید توافق صادرات غلات از طریق دریای سیاه، «تمایل آنها را برای گسترش تاثیرات ناشی از جنگ آشکار می کند. روسیه تنها در یک ماه، بیش از ۲۷۰ هزار تن غلات را نابود کرده که برای تغذیه یک میلیون نفر برای یک سال کافی است.»
وی ادعا کرد: به لطف دسترسی به اطلاعات طبقهبندی شده، میدانیم که ارتش روسیه یک کشتی باری غیرنظامی را در دریای سیاه در ۲۴ آگوست (۲ شهریور) با موشکهای متعدد هدف قرار داد و این مساله نشان میدهد که (ولادیمیر) پوتین چقدر مستأصل است.
پیشتر وزارت خارجه انگلیس طی بیانیه ای اعلام کرده بود که موشکهای روسیه یک کشتی باری با پرچم لیبریا را که در بندر پهلو گرفته بود هدف قرار داد اما موشک ها با موفقیت سرنگون شد. این موشک ها شامل دو فروند موشک "کالیبر" بود که از یک ناو موشک انداز ناوگان مستقر در دریای سیاه شلیک شده بود.
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در همین پیوند گفته بود: پوتین تلاش می کند در جنگی پیروز شود که در آن موفق نخواهد شد و این حملات نشان می دهد که او چقدر مستأصل است. روسیه با هدف قرار دادن کشتیهای باری و زیرساختهای اوکراین به جهان آسیب میزند.»
به گزارش ایرنا، مسکو ۱۷ جولای (۲۶ تیرماه) تمدید توافق صادرات غلات اوکراین را رد کرد و گفت که "در صورت اجرای بخش روسی، آن را تمدید خواهد کرد. " ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه کشورهای غربی را متهم کرده بود که با وجود تلاشهای سازمان ملل متحد، غربیها به مفاد این توافق عمل نکردند.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با پیشنهاد ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و با وجود تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.
در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.