تبریز - ایرنا - مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: در پنج ماهه نخست امسال ۱۸ واحد تولیدی راکد در استان شناسایی و احیا شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «محمدجعفر عظمایی» با بیان اینکه اغلب واحدهای تولیدی به دلیل نبود سرمایه در گردش کافی، به حالت راکد و یا تعطیل تغییر وضعیت می‌دهند؛ اظهار کرد: تامین به موقع منابع مالی لازم از سوی بانک‌ها برای پیشگیری از رکود در واحد تولیدی بسیار حیاتی است.

وی با اشاره به اینکه برخی از واحدهای تولیدی در طول مسیر فعالیت خود با عواملی مواجه می‌شوند که گاه تعطیلی آنها را در پی دارد، ادامه داد: یکی از دلایل دیگر حرکت واحدهای تولیدی به سمت تعطیلی، منطبق نشدن محصولات تولیدی با محصولات مشابه خارجی است؛ یعنی به روز نشدن محصولات از نظر کیفیت و سایر موارد موجب شکست تولید می شود برای همین همیشه تاکید می‌کنیم واحدها در کنار خطوط تولید یک واحد تحقیق و توسعه داشته باشند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: تجهیز واحدهای تولیدی به بخش تحقیق و توسعه موجب می‌شود محصولات تولیدی به روز شوند و از لحاظ کیفیت و قیمت قابلیت رقابت با محصولات داخلی و خارجی را داشته باشند که در نهایت رعایت تمام این موارد باعث می شود تا یک واحد تولیدی بتواند فعالیت خود را ادامه دهد.

عظمائی اضافه کرد: به وجود آمدن مشکلات در بین شرکا نیز در تعطیلی واحدهای تولیدی نقش دارد که البته سهم این موارد کم است.

وی با بیان اینکه هر واحد راکدی که قابلیت فعالیت دوباره داشته باشد احیا می‌شود، خاطرنشان کرد: با احیای واحدهای راکد می‌توان از زیرساخت‌های موجود برای تولید سایر محصولات استفاده کرد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی یادآور شد: هر چند وزارت صمت متولی بخش تولید است ولی دستگاه‌های زیادی در حوزه تولید دخالت دارند که به منظور ارتقاء این بخش همیشه باید در کنار تولید باشند.

عظمائی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را ابزاری مهم و اساسی برای رفع موانع واحدهای تولیدی دانست و گفت: تمام مشکلات بخش تولید معمولا در این ستاد مورد بررسی قرار می‌گیرد که اغلب مشکلات در این ستاد به نتیجه لازم می‌رسد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سال‌های اخیر نگاه‌ها به سمت رفع موانع بخش تولید بوده است که در این زمینه اداره کل صمت نیز به صورت جدی پیگیر تمام مسائل تولید است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی به تمام واحدهای تولیدی توصیه کرد تا بخش کوچکی از درآمد خود را به راه‌اندازی واحد تحقیق و توسعه اختصاص دهند، چرا که به روز نگه داشتن فناوری های تولید توان رقابتی در بازارهای هدف را افزایش می‌دهد.

بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی استان در ۲ سال گذشته احیا شده است.