به گزارش ایرنا، کرمان دیار کریمان، خاستگاه زایش هنرمندان زیادی طی تاریخ ۹۰۰ ساله شعر کرمان در حیطه های مختلف بخصوص شعر و شاعری است اما آنطور که نقل شده تاریخ مکتوب و مستند شعر کرمان از نیمه دوم قرن ششم هجری آغاز میشود که متأسفانه اثری از آنها به جا نمانده است.
اگر بخواهیم تنها به عده ای مفاخر این حوزه در کرمان اشاره کنیم، شاعرانی چون امیر فخرالدین مسعود کرمانی، افضلالدین کرمانی، اوحدالدین کرمانی، خواجوی کرمانی، عماد فقیه کرمانی، میر کرمانی، محمود منور کرمانی، شاه نعمتالله ولی، شیخ عبدالسلام پیامی کرمانی، میرزاعلی فایض کرمانی در گذشته و شاعرانی مانند منوچهر نیستانی، طاهره صفارزاده، احمدرضا احمدی و کیومرث منشیزاده، سیدمحمود توحیدی متخلص به ارفع کرمانی، محمود شاهرخی(جذبه)، حمید مظهری(اشک)، احمد اسدالهی(شعله)، غلامرضا کافی، محمدعلی جوشایی، حمید نیک نفس و غیره سند محکمی بر قدر بودن شعر در سرزمین کویری کرمان است.
بخشی از جلوه تراوش شاعران کرمان با موضوعات مذهبی و معنوی از شب گذشته (شامگاه سه شنبه) نیز در قالبی دیگر با عنوان سلسله نشستهای شعر آیینی - رضوی استان کرمان نمود پیدا کرد.
نخستین نشست از سلسله نشستهای شعر آیینی - رضوی استان کرمان با عنوان "رواق رضوی" سه شنبه (شب گذشته) در سیرجان در حالی با حضور شاعران این شهرستان و نیز دیگر نقاط استان کرمان برگزار شد که شعرخوانی، ارائه ۲ پژوهش و گفت و گوی نقادانه با موضع شعر آیینی و رضوی و تجلیل از ۲ پیشکسوت شعر از جمله برنامههای نشست ادبی بود.
در ابتدا دکتر آتشیپور استاد دانشگاه و محسن کاشانی شاعر و منتقد ادبی در خصوص ابعاد مختلف شعر ولایی و آیینی به ایراد سخن پرداختند.
در ادامه نیز از عزیزه احمدپور و محمدحسن زینلی ۲ پیشکسوت عرصه شعر آیینی سیرجان با اهدای لوح تجلیل شد.
در بخش پایانی این مراسم نیز فرزانه ایران، محمدرضا محمودآبادی، ابوالفضل عمادآبادی، مصطفی عبدالهی، مهدی ایران نژاد و عباس آذرسینا به قرائت اشعار خود پرداختند.
طرح استانی "رواق رضوی" از سلسله برنامههای دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی شعر رضوی کرمان و با همکاری ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه های شعر و ادب شهرستان های استان کرمان تدارک دیده شده است.
نشستهای شعری «رواق رضوی» با محوریت شعر رضوی در شهرستانهای استان کرمان در ادامه تغییرات اجرایی در روند برگزاری جشنواره بینالمللی شعر فارسی رضوی کرمان که از سال گذشته آغاز شده با برگزاری جلسات شعر با حضور شاعران، ادبا و فرهیختگان شعری شهرستانهای استان اجرا می شود.
به گفته سیدمهدی میرتاجالدینی، معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، برقراری ارتباط مستمر با شاعران، استفاده از نقد و نظر مؤثران شعر در سراسر استان در خصوص جایگاه شعر آیینی، شناسایی و معرفی استعدادهای جوان در حوزه شعر و گسترش شعر رضوی بهمنظور اشاعه فرهنگ منور رضوی از جمله اهداف اجرایی این طرح است.
تدارک برگزاری این نشستها از مدتی پیش از سوی دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی شعر رضوی کرمان آغاز شده و با همکاری مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها و جامعه شعری استان کرمان، تا پایان سال شاهد برپایی این نشستها با محوریت شعر رضوی در سراسر استان خواهیم بود.