فرشید ذبیحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح بهره برداری گیاهان دارویی از مراتع استان تهران را یک هزار و ۲۰۰ هکتار ذکر کرد و افزود: زیره، آویشن، چای کوهی، سیرکوهی، اسپند،گلپر ،پونه کوهی،گزنه ،کتیرا ،پنیرک از جمله گیاهان دارویی مرتعی در مناطق عشایری استان تهران است.
مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه بیشترین سطح کشت گیاهان دارویی در شهرستان ورامین است ، اظهارداشت: با واگذاری تسهیلات مناسب از کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری حمایت می کنیم که در همین راستا اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی در دستور کار است.
وی با اشاره به شروع کوچ پاییزه عشایر نیز گفت: یکی از نیازهای عشایر تامین آب شرب است که یک هزار و ۲۰۰ خانوار در استان تهران تحت پوشش آبرسانی سیار هستند و مقدار آبرسانی سیار انجام شده در سال جاری پنج هزار مترمکعب است که عمده این فعالیت در ییلاقات انجام شد.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوبشرقی استان و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.