سنندج- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در کردستان گفت: یکی از کارهای مهمی که در این دولت انجام شد رونق بازارچه‌های مرزی بوده که خوشبختانه امروز بازارچه مرزی هنگه ژال شهرستان بانه نیز بازگشایی شد و کار ارزشمندی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز چهارشنبه در دیدار معتمدین و بازاریان استان کردستان در سنندج اظهار کرد: بازاریان و اصناف استان همیشه پشتیبان رهبر معظم انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و خواهند ماند.

وی افزود: مردم این خطه از کشور مردمی نجیب و خداجو هستند و اگر مطالباتی دارند، سعی کرده‌اند به نحوی منطقی آن را مطرح کنند، هر چند بارها دشمن تلاش کرد تا به واسطه بازاریان به اهداف شوم خود دست پیدا کند اما موفق به این کار نشد.

نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: در دوره گذشته استان کردستان در دریافت اعتبارات جایگاه ۲ رقمی داشت اما ‌اکنون به رتبه نهم کشوری رسیده است.

حجت الاسلام پورذهبی ادامه داد: رشد ناخالص ملی در دوره‌های گذشته بسیار اُفت داشت و شاهد تورم ۶۶ درصدی بودیم که اکنون این آمار به ۴۶ درصد کاهش یافته است.

وی به ظرفیت های استان در بخش های مختلف به ویژه گردشگری اشاره و اظهار کرد: ورود بیش از ۱۰۰ هزار نفر به استان کردستان در عید نوروز می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی برای بازاریان باشد.

نماینده ولی فقیه در کردستان به حوادث سال گذشته نیز پرداخت و گفت: تلخ‌ترین اتفاق سال گذشته اعتصابات بازار از روی ترس و تهدید معاندان نظام بود و متاسفانه بازاریان در این رابطه بسیار متضرر شدند.

مالیات دغدغه اصلی اصناف و بازاریان است

رئیس اتاق اصناف مرکز کردستان هم با بیان اینکه در حال حاضر مالیات اصناف نسبت به سال گذشته روند صعودی داشته است، اظهار کرد: مالیات موضوعی است که اصناف همیشه با آن مشکل داشتند و این مسئله در شهرهای کوچک همیشه بارزتر بوده است.

شهاب ناصری افزود: در بحث مالیات باید تعادل و عدالت مالیاتی وجود داشته باشد چرا که در حوزه اصناف شاهد کاهش درآمدها نسبت به سال‌های گذشته هستیم و در حال حاضر به ازای هر ۱۲ نفر در استان کردستان یک واحدصنفی داریم که این آمار به مراتب در شهرهای کوچک کمتر است.

وی اضافه کرد: در استان کردستان ۸۵ هزار واحد صنفی و در شهر سنندج ۳۵ هزار واحد داریم که افزایش تعداد واحدهای صنفی به نسبت جمعیت باعث کاهش درآمد اصناف شده و از سوی دیگر نوسان نرخ ارزی و افزایش قیمت‌ها بر سطح درآمد اصناف تاثیرگذار بوده اما در این وضعیت شاهد افزایش هر ساله مالیات نیز هستیم.

ناصری افزود: برای ایجاد اشتغال و نبود فضای کار، بیشتر جمعیت جویای کار به حوزه اصناف و بازار وارد شده‌اند و همین مسئله باعث افزایش اجاره‌بهای مغازه‌ها شده و در شهر سنندج شاهد افزایش سرسام آور قیمت اجاره‌بها هستیم.

رئیس اتاق اصناف سنندج اظهار کرد: در سال‌های گذشته شاهد تخفیف مالیاتی برای اصناف از سوی سازمان امور مالیاتی بودیم اما در سال جاری با تبصره ماده ۱۰۰ بحث تراکنش‌های بانکی نیز مطرح شده که شرایط را برای اصناف سخت‌تر کرده و لازم است بازنگری در این خصوص صورت بگیرد.

رئیس بسیج اصناف استان کردستان هم گفت: اصناف و بازاریان از دیرباز یکی از مهم‌ترین اقشاری بودند که با توجه به ماهیت شغلی‌ خود، کارکردهای اقتصادی‌ و اجتماعی پررنگی داشتند و به مثابۀ طبقه‌ای بارز ایفای نقش کردند چرا که این گروه‌ها به عنوان بخشی از ساختار حیات شهری، با تأثیرپذیری از سیاست‌های دولتی و اوضاع جهانی، در جریان حوادث مهم کشور قرار گرفتند.

قاسم کاوه گفت: نمونه بارز آن وجود مساجد در داخل بازارها بوده که به نوعی محل هم‌اندیشی و هم‌افزایی جهت حل اختلافات بوده است.

وی افزود: در پیروزی انقلاب اسلامی نیز بازاریان نقش برجسته‌ای داشتند که تقدیم ۴۵ شهید بازاری در استان کردستان نمونه بارزی از آن است.

کاوه به بخشی از مشکلات بازاریان استان کردستان اشاره کرد و گفت: تغییر نحوه محاسبه مالیات از بازاریان، خروج صنوف آلاینده از داخل شهرها به محل مناسب، ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی مناسب، دادن تسهیلات متناسب با ترخ تورم و ساماندهی مدیریت دستفروشان از جمله مشکلاتی است که امیدواریم با کمک دستگاه‌های ذیربط در راستای حل مشکلات بازاریان برطرف شوند.