به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزارت دفاع تایوان گفت که جنگندههای جی-۱۰ چین نیز در میان این هواپیماها حضور داشتند و برخی از این جنگندهها از «کانال باشی» عبور کردند و در رزمایش ناو هواپیمابر «شاندونگ» چین در اقیانوس آرام شرکت کردند.
این وزارتخانه افزود که نیروهای تایوان این وضعیت را رصد کرده و هواپیماهای نیروهای هوایی را به پرواز درآورده و سامانههای دفاع هوایی را فعال کرد.
در خبری دیگر، یک مقام ارشد که خواست نامش فاش نشود، گفت که ۲۰ کشتی جنگی چین از جمله ناوشکنهای نوع ۰۵۵ چهارشنبه از کانال باشی و «تنگه میاکو» در اقیانوس آرام عبور کردند.
وی به رویترز گفت که مانور دریایی چین و تمرینات ناوگروه شاندونگ «چالشی آشکار» برای فعالیتهای نظامی اخیر آمریکا و متحدانش در منطقه است.
این منبع آگاه با اشاره به منطقهای که از ژاپن به تایوان و فیلیپین و سواحل چین کشیده میشود، افزود: چینیها میخواهند نشان دهند که بر غرب زنجیره اول جزیره کنترل کامل دارند.
چین، تایوان را قلمرو خود میداند و در سه سال گذشته رزمایشهای نظامی را در منطقه اطراف این جزیره افزایش داده است.
آمریکا به رغم آنکه میگوید به اصل چین واحد پایبند است اما در عمل و برغم سه بیانیه مشترک با چین، با انجام اقداماتی بیپروا و ترویج تعامل رسمی با تایوان، در حال توسعه روابط خود با این جزیره است.
«ژانگ شیائوگانگ» سخنگوی وزارت دفاع چین اخیرا در بیانیهای اعلام کرد: پکن از آمریکا میخواهد تا به طور موثر و کامل به تعهد خود در زمینه عدم حمایت از استقلال تایوان عمل کرده و فوری تسلیح و تقویت روابط نظامی آمریکا با تایوان را متوقف کند.