تهران-ایرنا- برایان کمپ فرماندار ایالت جورجیا با اشاره به تورم و شرایط نامطلوب اقتصادی که آن‌ها را به سیاست‌های دولت جو بایدن نسبت داد, در این ایالت وضعیت اضطراری اعلام کرد.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از "آناتولی انگلیسی", دفتر فرماندار جورجیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: برای کمک به خانواده‌ها در ایالت جورجیا, مالیات غیر مستقیم دولت ایالتی بر سوخت خودرو و لکوموتیو به صورت موقت به حالت تعلیق در می‌آید.
این دستور از ظهر چهارشنبه تا ۱۲ مهر ماه معتبر است.

کمپ در بیانیه‌ای گفت: از هزینه‌های سرسام‌آور دولتی گرفته تا سیاست‌هایی که تولید انرژی داخلی را محدود می‌کند، تمام اقدامات اقتصادی بایدن منجر به نابودی بیشتر سرمایه طبقه متوسط جامعه شده است.»

او ادامه داد: در حالی که قیمت‌های بالا همچنان به درآمد خانواده‌ها ضربه می‌زند، مردم سخت‌کوش ایالت جورجیا مستحق کاهش واقعی سختی‌ها هستند و به همین دلیل من امروز فرمان اجرایی را امضا کردم تا مستقیماً این کاهش سختی‌ها در پمپ‌های بنزین نمودار شود.»

تعلیق مالیات غیر مستقیم باعث کاهش ۳۱.۲ سنت در قیمت هر گالن (حدود ۳.۷ لیتر) بنزین و ۳۵ سنت برای سوخت دیزل در ایالت جورجیا می‌شود.

فرماندار ایالت جورجیا تاکید کرد: زمانی که مالیات بنزین از مارس تا دسامبر سال گذشته ۲۰۲۲ به حالت تعلیق درآمد، مردم جورجیا تقریباً ۱.۷ میلیارد دلار در هزینه‌های سوخت صرفه جویی کردند.

به گزارش ایرنا, به گفته یکی از اقتصاددانان سابق کاخ سفید، به دلیل وجود عواملی مانند هزینه‌های سنگین دولت و هزینه‌های بالای انرژی، ممکن است موج دیگری از افزایش قیمت‌ها در راه اقتصاد آمریکا باشد.

تورم در آمریکا در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در چهار دهه اخیر یعنی بیش از ۹ درصد رسید که دلیل آن تریلیون‌ها دلار هزینه‌های امدادی دولت آمریکا پس از شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بود.

بانک مرکزی آمریکا در تلاش خود برای مهار تورم، نرخ بهره را از مارس ۲۰۲۲، ۱۱ بار افزایش داده و به بالاترین حد در ۲۲ سال گذشته رسانده است.

داده‌های منتشر شده از سوی دولت آمریکا در ۱۹ مرداد ماه نشان داد که قیمت مصرف کننده در ماه جولای امسال نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد افزایش داشت.

اگرچه نرخ تورم در ایالات متحده آمریکا نسبت به نرخ تورم ۹.۱ درصدی سال گذشته کمتر است اما همچنان از هدف بانک مرکزی این کشور برای کاهش نرخ تورم به ۲ درصد دور است.

این داده‌ها یکی از عوامل کلیدی است که بانک مرکزی آمریکا با استفاده از آن‌ها برای ادامه افزایش نرخ‌های بهره تصمیم گیری می‌کند.

قیمت بنزین در آمریکا در ماه جولای نزدیک به ۳۰ سنت افزایش یافته و به میانگین ملی ۳.۸۳ دلار در هر گالن رسیده است. نرخ دستمزد در ماه جولای امسال در مقایسه با جولای سال گذشته ۴.۴درصد افزایش و نرخ بیکاری اندکی کاهش یافته است.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی در این زمینه نوشت: قیمت خودروهای مستعمل که پس از همه‌گیری کرونا در ایالات متحده شدت افزایش یافته بود، رو به کاهش بوده است.

بر اساس این گزارش، قیمت خودروهای دست دوم در ماه جولای۵.۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافتند و به ۲۹ هزار و ۱۹۸ دلار رسیدند. ماه جولای سال گذشته اوج افزایش قیمت خودروهای دست دوم در آمریکا بود که این افزایش به دلیل کمبود وسایل نقلیه نو ناشی از کمبود جهانی تراشه‌های کامپیوتری بود.

خریدارانی که خواهان خودروهای نو بودند اما نمی‌توانستند خودرو خریداری کنند، وارد بازار خودروهای کارکرده شدند و این امر قیمت‌های خودروهای دست دوم به شدت افزایش یافت.

با این حال، امسال، زمانی که خودروسازان موفق به خرید تراشه‌های بیشتری شدند و توانستند خودروهای جدید بیشتری تولید کنند، قیمت خودروهای دست دوم کاهش یافت.

بسیاری از خریدارانی که مجبور به خریدخودور دست دوم شده بودند اکنون به بازار خودروهای نو بازگشته‌اند. انتظار می‌رود قیمت خودروهای دست دوم در آمریکا در طول سال، حداقل به میزان متوسط کاهش یابد.