به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی که برای شرکت در اجلاس سران گروه ۷۷ در هاوانا به سر می برد در بدو ورود با رییس جمهور کوبا دیدار کرد.
میگل دیاز کانل، رییس جمهور کوبا در این دیدار ضمن خیرمقدم به معاون علمی رییس جمهوری ایران و درخواست ابلاغ سلام وی به رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهور، اعزام معاون علمی رییس جمهور کشورمان به این اجلاس مهم را با توجه به تاکید روسای جمهور دو کشور بر توسعه روابط دوطرفه بر پایه علم و فناوری، حاوی پیامی مهم ارزیابی کرد.
رییس جمهور کوبا با بیان اینکه علم و فناوری یکی از ستون های توسعه دولت کوبا است و این کشور تاکید ویژه ای بر استفاده از ظرفیتهای علمی داخلی برای خودکفایی دارد، اظهار داشت: زیرساخت ها و ظرفیت های مناسبی برای همکاریهای مشترک علمی و فناوری در کوبا وجود دارد که متخصصان ایرانی می توانند از آنها استفاده کنند.
کانل همچنین علاقمندی کوبا را برای ایفای نقش ویژه به عنوان محور توسعه همکاری های علمی فناوری جمهوری اسلامی ایران در منطقه آمریکای لاتین را اعلام کرد.
رییس جمهور کوبا همچنین برای ایجاد مرکز نوآوری و فناوری ایران توسط معاونت علمی در آن کشور به منظور بسترسازی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان ایرانی در کوبا آمادگی این کشور را اعلام کرد.
دهقانی فیروزآبادی هم با ابراز خرسندی از حضور در اجلاس گروه ۷۷ در هاوانا و ابلاغ سلام رییس جمهور کشورمان از استقبال گرم رییس جمهوری کوبا تشکر و اظهار داشت: رییس جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین به ویژه کوبا با محوریت علم و فناوری بسیار تاکید دارد.
وی، امنیت غذایی، سلامت، انرژی و معدن را از اولویت های مورد علاقه ایران برای توسعه همکاریهای فناوری دو کشور عنوان و تاکید کرد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری برنامه های ویژه ای برای ترغیب بخش خصوصی و حمایت از فعال کردن ظرفیت های شرکت های دانش بنیان ایرانی در کوبا دارد.
به گزارش ایرنا، در نشست سران گروه ۷۷ که با موضوع «چالش های رایج توسعه: نقش علم و فناوری و نوآوری» در روزهای ۲۴ و ۲۵ شهریور ماه برگزار می شود، سران کشورهای در حال توسعه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل شرکت خواهند داشت.
قرار است در حاشیه اجلاس سران گروه ۷۷ موضوعات همکاری دوجانبه دو کشور ایران و کوبا نیز پیگیری شود.
با توجه به سفر اخیر رییس جمهور کشورمان به کوبا و لزوم توسعه همکاری های دوجانبه مقرر شده است کمیته همکاری های علمی و فناوری بین دو کشور شکل بگیرد.
گروه ۷۷
گروه ۷۷ در سال ۱۹۶۴ به عنوان بزرگترین ائتلاف کشورهای درحال توسعه توسط ۷۷ کشور تشکیل شد. این گروه فعالیت رسمی خود را پس از پایان نشست تجارت و توسعه سازمان ملل ـ آنکتاد ـ طی بیانه ای آغاز کرد. این ائتلاف، اکنون ۱۳۳ کشور عضو دارد اما به دلیل اهمیت تاریخی، سیاسی نشست اولیه آن که به شکلگیری و فعالیت رسمی آنها انجامید، همچنان خود را در قالب گروه ۷۷ معرفی می کند.
گروه ۷۷ در چارچوب سازمان ملل متحد، موضوعاتی مانند ارتقای منافع اقتصادی جمعی و تقویت ظرفیت مذاکراتی جنوب و نیز همکاری های فنی در میان کشورهای درحال توسعه را پیگیری می کند.