به گزارش ایرنا، تولیت آستان قدس رضوی جمعه شب در این آیین گفت: یکی از اوصاف اهل بیت(ع) صفت مُحِب بودن است. محب قرآن، دین ارزشها و فضیلتها بودند.
حجت الاسلام احمد مروی افزود: ملاک ایمان به درجه محبت است. هر چه ایمان بیشتر باشد معرفت به خدا و اولیای الهی بیشتر باشد عشق و محبت ما هم به همان اندازه بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه محبت آثار و ظواهری دارد افزود: این که بگوییم خدایا تو را دوست داریم کفایت نمیکند. محبت صادقانه و خالصانه باید ظهور داشته باشد و یکی از آنها پیروی از پیامبر(ص) است. احساس مسوولیت، عشق و دلدادگی حقیقی نسبت به محبوب است.
تولیت آستان قدس گفت: اگر اهل بیت(ع) را دوست داریم باید هر چیزی که آنها را برنجاند را ترک کنیم و هرچه می پسندند و رضایت و خشنودی آنها را جلب میکند انجام دهیم.
وی گفت: غیرت دین داری و ولایتمداری، پاسداری از ارزشها و فضیلتها و مبارزه با منکرات همه از ظهور و بروز محبت است.
حجت الاسلام مروی اظهار داشت: گم شده بعد از رحلت پیامبر(ص) غیرت دینی است. هر چه اسلام اموی و ابوسفیانی حاکم شد به همان میزان مسوولیت و غیرت دینی و مسوولیت پذیری انسانی در جامعه فراموش شد و به انزوا رفت.
تولیت آستان قدس گفت: جامعه علوی، حسینی و رضوی یک جامعه مسوولیت پذیر غیور است. مردم همانگونه که نسبت به اموال و ناموس و فرزند خود باید مسولیت پذیر باشند، نسبت به دین و قرآن و ارزشهای دینی و فضیلتهای دینی هم باید مسوولیت پذیر باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت زیارت با معرفت اظهار داشت: باید سلوک، اخلاق، ادب و عبادت و تواضع رضوی و رسیدگی به نیازمندان را که سیره همه اهل بیت بوده را در زندگی پیاده کنیم تا زائر تلقی شویم.
مراسم خطبهخوانی یکی از آیینهای دیرینهای است که تنها ۲ بار در سال و یک بار در شب عاشورا و بار دوم در شب شهادت امام رضا (ع) برگزار میشود این آیین قدمتی در حدود ۳۰۰ سال دارد.