همدان- ایرنا- کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تغذیه ناسالم و سبک زندگی نامناسب از جمله مصرف زیاد نمک، چاقی و نداشتن تحرک احتمال ابتلا به فشارخون را افزایش داده است.

امید ساعتچی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد خردسال تا کهن‌سال به دلیل رعایت نکردن اصول غذایی و تغذیه‌ای به فشار خون مبتلا شوند.

وی اضافه کرد: اگر فشار افراد میان‌سال بیش از ۱۳ روی هشت میلی‌متر جیوه باشد نشان‌دهنده فشارخون بالا است.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: عواملی همچون استرس، کم تحرکی، مصرف دخانیات، مصرف بیش از اندازه نمک نیز از عوامل موثر در افزایش فشار خون است.

ساعتچی افزود: برخی بیماری‌های همچون سکته قلبی، مغزی، کلیوی، قلبی و عروقی، آسم نیز موجب افزایش فشارخون می‌شود.

وی با بیان اینکه افراد مسن باید هر ماه تست فشارخون بدهند، عنوان کرد: انجام این آزمایش ها موجب اطلاع به موقع فرد از ابتلا به فشار خون و درمان به موقع آن می شود.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: فشارخون بالا باعث بروز بیماری‌های دیگر همچون سکته مغزی و قلبی، فلج یک عضو از بدن، ازدست‌دادن بینایی، کلیه و یا حتی مرگ می شود.

ساعتچی با بیان اینکه درگذشته افراد بالای ۴۰ سال بیشتر به فشارخون مبتلا می‌شدند، گفت: اما میانگین سن ابتلا به فشار در سال‌های اخیر کاهش‌یافته و در حال حاضر حتی افراد کمتر از ۳۵ سال هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی افزود: به دلیل افزایش مبتلایان به این بیماری امکان غربالگری فشارخون برای افراد بالای ۳۰ سال در مراکز درمانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی همدان فراهم شده است.