تهران- ایرنا- رییس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه هیچ کشور و دولتی اغتشاشات و ناآرامی‌ها را تحمل نمی‌کند، گفت: در اتفاقات پاییز سال گذشته، با دفاع آگاهانه و عالمانه از مردم سالاری دینی و دفاع از به رسمیت شناختن حق مردم و مخالفت با تندروی و کندروی، دشمنان شکست خوردند و در نهایت مردم پیروز شدند.

فرهاد دانشجو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره نقش دشمن در به وجود آوردن اغتشاشات و عملکرد دولتمردان در مواجهه با این پدیده در پاییز سال گذشته توضیح داد: سال گذشته با پدیده ای به عنوان اعتراض روبه‌رو شدیم که متاسفانه و به دنبال تلاش دشمنان برای تحریک مردم، به ویژه از طریق فضای مجازی، به تدریج از اعتراض به سمت اغتشاش و تندروی تغییر ماهیت داد و شأن شخصیت‌های دانشگاهی توسط معترضان و اغتشاش‌گران رعایت نشد.

وی با بیان اینکه اعتراضات از یک جایی به بعد به اغتشاشات تبدیل شد، گفت: دشمن سوار بر فضای اعتراضات و مطالبات شد و با دامن زدن به مشکلات معیشتی و گرفتاری های اقتصادی از این فضا سوءاستفاده کرد و اعتراضات آرام و فرهنگی که می توانست به دستاوردهای خوبی منجر شود، به سمت اغتشاشات که جز آسیب دستاورد دیگری نداشت، کشانده شد.

اختلاف‌نظر و اعتراض مقبول است اما فحاشی و اغتشاش نه

دانشجو با بیان اینکه در اغتشاشات جز ایجاد محدودیت و برخورد، نمی توانیم انتظار چیز دیگری را داشته باشیم، افزود: با اعتراض نمی شود برخورد کرد اما اغتشاش را هیچ دولت و کشوری تحمل نمی کند. اعتراض را می شود تفاوت و اختلاف نظر در نظر گرفت و تظاهرات مسالمت آمیز برای آن انجام داد و در نهایت با گفت‌وگو پایان داد اما اینکه در خیابان بریزند و فحش های هنجارشکنانه بدهند هیچ کس، هیچ کشور و هیچ دولتی تحمل نمی کند حتی کشورهایی که دم از دمکراسی و آزادی بیان می زنند اغتشاش و ناآرامی را تحمل نمی کنند که نمونه های آن را در کشورهای غربی شاهد هستیم.

رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: اعتراض موضوعی منطقی و پذیرفتنی است؛ هم مردم در جامعه حق اعتراض دارند که مسوولان باید با سعه صدر به آن گوش دهند و هم مسوولان حقی دارند که از فشارهای تحریمی و سیاسی حرف بزنند و مسائل را مطرح کنند و مردم باید گوش دهند.

وی تاکید کرد: نتیجه اعتراضات می تواند فایده های خوبی داشته باشد اما اغتشاش و تخریب اموال عمومی و سردادن شعارهای هنجارشکن برای هیچ کس فایده و سودی ندارد و تاکنون هیچ کس از ناهنجاری سود و فایده نبرده است.

دولت در کنترل اوضاع موفق عمل کرد

رییس دانشگاه تربیت مدرس درباره برخورد دولت در اغتشاشات گفت: برخورد منظور فقط این نیست که نگاه پلیسی باشد؛ برخورد هم از بعد سیاسی، هم از بعد تعاملی و هم از بعد کنترلی است که البته دولت در بیشتر موارد موفق عمل کرد. البته در جاهایی هم موفق نبود که می توان از آن تجربه کسب کرد.

وی افزود: به عنوان مثال در فضای مجازی خیلی ضعف داریم. دشمنان در فضای مجازی توانستند مطالبی را با خلط کردن واقعیت و دروغ منتشر کنند و فضایی را فراهم کنند که در برخی جوانان باوری اشتباه صورت بگیرد و اذهان را گمراه کنند.

دانشجو ادامه داد: ما در قضیه فضای مجازی نیاز به کار زیادی داریم. باید دولت و نظام حکمرانی دستاوردهای خوب و عالی کشور را در فضای مجازی به درستی و با صحت و واقعیت منتشر کنند تا افراد به خبرهایی که می بینند و می شنوند، اعتماد کنند.

نقشه دشمن برای تفکیک کشور با شکست مواجه شد

وی نقش دشمن را در حوادث مهرماه سال گذشته بسیار پُررنگ عنوان کرد و گفت: دشمنان با تمام قوا وارد میدان شده و جنگ ترکیبی و پیچیده ای را راه انداخته بودند. در تلویزیون ها و مجموعه های خبری و فضاهای مجازی با القاء اخبار دروغین مانند اینکه کار نظام تمام شده است و تا سه هفته دیگر ما آنجا هستیم یا در تظاهرات هایی با برافراشتن پرچم هایی با عناوین کشور کردستان یا خوزستان به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی و تفکیک ایران بودند.

رییس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه دشمنان با توطئه های مختلف و خرج کردن میلیون ها دلار به دنبال سرنگون کردن نظام و تفکیک کشور بودند، افزود: به لطف خدا، حرمت خون شهدا و با حضور افرادی که با تمام وجود برای دفاع از این نظام ایستاده اند، نه نظام سرنگون شد و نه کشور تفکیک؛ و مانند همیشه توطئه های آنها با شکست روبرو شد.

وی یادآور شد: در واقع با دفاع آگاهانه، عالمانه، دفاع با اعتقاد از مردم سالاری و دموکراسی، دفاع از به رسمیت شناختن حق مردم، دفاع از آرمان های نظام جمهوری اسلامی و مخالفت با تندروی و کندروی دشمنان شکست خوردند و ما پیروز شدیم.

دانشگاه محل تبادل‌نظر است نه تقابل

دانشجو در ادامه خطاب به دانشگاهیان گفت: توصیه من به همه چه اعضای هیات علمی، چه دانشجو و چه کارمند این است که دانشگاه محل تبادل نظر، تبیین نظرات و تکامل نظرات و تکامل انسان ها است و جایی است که فرهیختگی، تعامل و تبادل نظرها شکل می گیرد. دانشگاه محل تقابل و تهمت زنی و استفاده از زبان های ناشایست و تندروی نیست.

وی افزود: دانشگاه جای میانه‌روی و تحمل نظرات مختلف است. همه موافقان و مخالفان یک موضوع باید دقت کنند که اگر با یک نظر مخالف روبرو می شوند، با نگاه و شأن دانشگاهی با آن برخورد کنند نه با تندروی، اتهام و حرف های ناشایست و هنجارشکن و اگر کسی اشتباه می کند مقابله با آن اشتباه با شأن دانشگاهی صورت بگیرد.

رییس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: توصیه به خودم و دانشجویان و هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس این است که قانونمداری خیلی حایز اهمیت است. حتما قوانین و مقررات آموزشی و پژوهشی دانشجویی فرهنگی مورد مطالعه قرار بگیرد. با آگاهی و دانسته وارد دانشگاه شوند. سعی کنند در انجمن های علمی عضو شوند و فعال تر باشند و در بحث های علمی خود کوشاتر عمل کرده و به مسوولان دانشگاه کمک کنند تا بتوانند برای آنها شرایط بهتری جهت تحصیل و اشتغالزایی فراهم کنند.

وی افزود: فعالیت های سیاسی باید بخشی از اهداف دانشجویان باشد. وقتی در یک دانشگاه خوب مانند تربیت مدرس قبول شده اند، یعنی آمده اند علم بیاموزند و یک موقعیت کاری بهتر برای آینده خود فراهم کنند. فعالیت های سیاسی و فرهنگی باید باشد اما نباید یکی نسبت به دیگری پُررنگ‌تر باشد.