به گزارش خبرنگار ایرنا، بهرهگیری از ظرفیت رمزارزها به منظور کمک به صادرات و واردات و توسعه تجارت همواره مورد توجه دولتها در کشورهای مختلف بوده است.
بر اساس آخرین آمارها، تعداد فعالان ایرانی بازار رمزارزها به بیش از ۱۵میلیون نفر میرسند.
این در حالیست که با گسترش مقبولیت و میزان استفاده از ارزهای دیجیتال روشهای کلاهبرداری متعددی نیز در این حوزه شکل گرفته و تخلفات بسیاری رواج یافته است.
کشف و جمعآوری ۲۶۰ هزار ماینر غیرمجاز در کشور
طبق گفته رئیس گروه بهرهوری و مدیریت مصرف انرژی توانیر، از ابتدای طرح جمعآوری مراکز غیرمجاز تولید رمزارز تا پایان خرداد امسال، حدود هشت هزار و ۸۷۶ مرکز غیرمجاز در کشور شناسایی و بالغ بر ۲۶۰ هزار دستگاه ماینر با ۷۱۷ مگاوات توان مصرفی از این مراکز جمعآوری شده است.
رئیس گروه بهرهوری و مدیریت مصرف انرژی توانیر همچنین اعلام کرد که بیشترین استقرار مراکز غیرمجاز رمزارز در کشور، مربوط به استانهای اصفهان، تهران و خراسان رضوی است.
آخرین آمارهای استان فارس از کلاهبردی در حوزه رمزارزها
کلاهبرداری در حوزه رمزارزها در استان فارس هم در کنار افزایش مقبولیت و میزان استفاده از ارزهای دیجیتال گسترش یافته است به گونهای که هر ساله آمار قابل توجهی از میزان کلاهبرداری در این حوزه منتشر میشود.
در ابتدای سال جاری یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در شیراز کشف شد؛ این مرکز و مزرعه استخراج رمزارز غیرقانونی دارای ۱۲۷ دستگاه ماینر فاقد مجوز بود که منجر به صدور حکم قضایی و جریمه نقدی متخلف به میزان ۳۴ میلیارد ریال در حق شرکت توزیع برق شیراز و ۸۴ میلیارد ریال به صندوق دولت شد.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق شیراز درباره کشف دستگاههای ماینر و کاهش تخلفات در این حوزه گفت: در سال ۱۴۰۱، حدود یک هزار و ۵۳ دستگاه ماینر و کارت گرافیکی از ۱۵۴ مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز در شیراز کشف شد که ۲میلیون و ۶۴۹هزار کیلووات ساعت انرژی از این محل احصا شد.
چندی پیش نیز نخستین کارگروه استانی مقابله با استخراج غیرمجاز رمزداراییها در سال ۱۴۰۲ تشکیل شد که در این جلسه مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، اعلام کرد که از سال ۹۸ تاکنون پنج هزار و ۲۷۹ دستگاه غیرمجاز رمز دارایی در استان فارس از ۳۹۸ مرکز غیرمجاز، با همکاری مردم، مراجع قضایی و انتظامی در نقاط مختلف استان کشف و ضبط شده است که ظرفیت میزان برق مصرفی این تعداد دستگاه بیش از ۱۴مگاوات بوده است.
کشف و ضبط ۲۵۶دستگاه غیرمجاز استخراج رمز ارز در شهرستانهای مختلف
مدیر دفتر حراست و امور محرمانه شرکت توزیع نیروی برق استان فارس اعلام کرده که در شش ماهه نخست امسال تعداد ۲۵۶دستگاه غیرمجاز استخراج رمز ارز در شهرستانهای حوزه شرکت توزیع نیروی برق فارس کشف و ضبط شده است.
ابوذر الوار ناپایداری شبکه، نوسان برق، آسیبدیدگی تجهیزات برقی و افزایش نرخ تلفات انرژی را از مهمترین پیامدهای استفاده از رمز ارزهای غیرمجاز عنوان کرد و افزود: از آنجا که دستگاههای غیرمجاز استخراج رمز ارز، همواره تهدیدی برای صنعت برق به شمار میرود، این شرکت با هدف صیانت از منافع ملی و جلوگیری از تضییع حقوق بیتالمال و همچنین تأمین برق مطمئن و پایدار به مشترکان همواره خود را مسئول دانسته و به صورت مستمر پیگیر کشف مراکز غیرمجاز استخراج رمز در استان است.
روشهای دریافت گزارشهای مردمی از مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز
وی مشارکت مردم را یکی از بهترین و عملیاتیترین شیوههای ممکن در کشف مراکز غیر قانونی استخراج رمز ارز در سطح استان عنوان کرد و گفت: شهروندان میتوانند از طریق شماره ۱۱۳ستاد خبری وزارت اطلاعات، شماره ۱۱۴ستاد خبری اطلاعات سپاه، مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز را گزارش داده و از پاداش های مصوب، مطابق دستورالعمل وزارت نیرو بهره مند شوند.
این مقام مسئول از کشف ۷۵ فقره سرقت سیم برق و تجهیزات انتقال آن به ارزش بیش از ۲۱ میلیارد ریال در ۶ماهه نخست امسال خبرداد و یادآور شد: ۱۸سارق دستگیر و تحویل محاکم قضایی شدند.
الوار با بیان اینکه سرقت تجهیزات برقرسانی از خطوط قرمز این دفتر می باشد، تاکید کرد: برخورد قاطع و بدون اغماض با سارقان تجهیزات برق رسانی به صورت مستمر ادامه دارد و امیدواریم با کاهش موارد سرقت از تجهیزات شبکه برق، بتوانیم ضمن تامین برق مطمئن و پایدار، موجبات رضایتمندی و رفاه و آسایش شهروندان را بیش از پیش فراهم آوریم.
در حال حاضر برای استخراجکنندگان غیرمجاز رمزارز طبق تصمیمهای دولت جریمههای سنگینی از جمله مجازات حبس و قطعی برق در نظر گرفته شده است؛ در حقیقت بهرهبرداری غیرمجاز از شبکه برق موجبات بروز مخاطرات و مشکلاتی در تأمین برق مطمئن و پایدار برای مشترکان را فراهم میکند و نیاز است تمهیدات کافی برای جلوگیری از این مهم اندیشیده شود.