ولی جهانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دیوار سازه یادشده با عرض ۹۰ سانتیمتر یکی از قطورترین دیوارهای دوره صفویه در گیلان است که تاکنون شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: دیوار یادشده سازهای آجری است که پس از اخذ مجوز گمانهزنی به منظور پاسخ به استعلام در بلوار امام خمینی (ره) شهر رشت و در اثناء کاوشهای باستانشناسی کشف شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با تاکید بر اینکه این دیوار یکی از قطورترین دیوارهای بدست آمده از دوران مختلف تاریخی در گیلان است، افزود: به منظور بررسی و کیفیت سازههای احتمالی بجا مانده از گذشته بخصوص در بافتهای تاریخی، پیش از صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز انجام عملیات گمانهزنی و پژوهش باستانشناسی در دستور کار قرار گرفته و مورد اخیر نیز در همین راستا تعریف شده است.
جهانی اضافه کرد: برای کاوش سازه پدیدار شده و بررسی آثار بدست آمده بایستی تا عمق تقریبی سه متر از سطح زمین پیش رفت؛ چنان که پیداست بقایای پدیدار شده مربوط به خانههای مسکونی آن زمان است که به مرور زمان پر شده و بر روی آنها بناهای تازه ای ساخته شده است.
۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۳۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۳
رشت – ایرنا – مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: بقایای خانههایی کهن که به احتمال بسیار زیاد مربوط به دوران صفویه است در رشت پدیدار شد.