به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نشست «هوش مصنوعی در صنایع و معادن» با همکاری ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک و کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده نظام صنفی رایانهای برگزار شد.
رشاد حسینی دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک در این نشست به تشریح اولویتهای برنامههای ستاد پرداخت که از جمله آنها حمایت از طرحهای توسعه فناوری در قالب طرحهای همکاری میان دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و صنعتی، حمایت از پروژههای تحقیق و توسعه صنایع و شرکتهای بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بود.
حمایت از طرحهای تجاریسازی فناوری متناسب با نیاز های جامعه و اقتصاد، حمایت از برنامههای شتابدهی، مراکز نوآوری تخصصی، مشارکت در تدوین و به روز رسانی استانداردهای مرتبط با فناوری، حمایت از توسعه و ارتقاء هدفمند زیرساختهای تخصصی فناوریهای اولویتدار و فعالیت های ترویجی، فرهنگ سازی و پذیرش فناوری، پایش و رصد فناوری در کشور از دیگر برنامه های این ستاد بود که حسینی آن را تشریح کرد.
وی تاکید کرد: راه حل توسعه سریع فناوری در کشور، تحریک سمت تقاضا است به طوری که شرکتهای صنعتی، مالی و تجاری ترغیب به اعلام نیازها شوند تا شرکتهای دانش بنیان و هستههای نوآور بتوانند برای آن نیازها راه حل ارایه کنند.
هادی عاشری معاون ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز با بیان اینکه توسعه فناوری هوش مصنوعی و رباتیک هدف اصلی ستاد است، حمایت از شرکتهای خصوصی در بخش توسعه علم و فناوری را از وظایف اصلی ستاد برشمرد.
وی با نقل جمله ای از زندهیاد سعید کاظمی آشتیانی که گفته بود «امروز ما موثریم و فردا اثری از ما خواهد بود؛ تلاش کنیم فردا اثر خوبی به جا بگذاریم»، اظهار امیدواری کرد با تعامل موثر بین ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، ستادهای اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و شرکتهای فعال بتوان به دستاوردهای خوبی در حوزه ارتباط با صنعت و تحریک سمت تقاضا رسید.
به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت کنندگان در ادامه این نشست به طرح نظرات و موانع حوزه فعالیت خود در ارتباط با فناوری هوش مصنوعی و رباتیک پرداختند که از جمله آنها عدم دسترسی به دادگان صنعتی، جذب و نگهداشت منابع انسانی، عدم شفافیت بازار و ضعف در رقابتی بودن بازار، فرآیند اخذ مجوزهای مختلف از جمله مجوز پدافند غیر عامل و مجوز افتا، نیاز به مشارکت جدی نهادهای حاکمیتی برای اعتمادسازی، مکلفسازی و تسهیلگری، عدم وجود آزمایشگاههای تخصصی ارزیابی و اعتبارسنجی محصولات و خدمات هوش مصنوعی، عدم ظرفیت سازی برای پروژه های هوشمندسازی و هوش مصنوعی و شناخت ناکافی مدیران صنعتی از قابلیتها، ظرفیتها و راهکارهای هوشمصنوعی بود.