علی دیانتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متوسط عملکرد تولید این محصول در مزارع آفتابگردان آجیلی و روغنی ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برآورد شدهاست.
وی اظهار کرد: شهرستان خوی در تولید و صادرات تخمههای آفتابگردان و کدو دارای جایگاه ویژه ای بوده و با کشت ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آفتابگردان در این زمینه پیشتاز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: شهرستانهای ارومیه و چایپاره در ردیفهای بعدی قرار دارند که امسال سطح زیر کشت در آنها به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به وجود بزرگترین میدان عرضه تخمه و خشکبار خاورمیانه در شهرستان خوی اضافه کرد: بزرگترین بازار بورس دانههای آجیلی آفتابگردان و کدو کشور در حال حاضر در آذربایجان غربی و شهرستان خوی قرار دارد و این نشان از اهمیت این منطقه در تولید این محصولات است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه در حال حاضر در ۸۰ درصد مزارع از ارقام هیبریدی استفاده شدهاست، اضافه کرد: ارقام دانه های آفتابگردان کشت شده در استان قلمی، دورسفید، شمشیری، پسته ای و ارقام هیبرید وارداتی است.
وی ادامه داد: محصول آفتابگردان آجیلی علاوه بر مصرف داخل استان، به صورت محدود به استانهای کشور و برخی کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس نیز صادر میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۵ هزار خانوار روستایی و شهری به صورت مستقیم در امر کشت و فروش کدو و آفتابگردان آجیلی اشتغال دارند
به گزارش ایرنا سال گذشته بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تن محصول از سطح مزارع استان برداشت شد.
نبود ارقام اصلاح شده و کشت ارقام بومی و محلی، نبود برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بستهبندی و مقاومت کم این محصولات به آفات نباتی و امراض گیاهی از جمله مشکلات این بخش است.
بیش از ۱۵ هزار خانوار روستایی و شهری به صورت مستقیم در امر کشت و فروش کدو و آفتابگردان آجیلی اشتغال دارند و این استان رکوردار تولید این محصولات در کشور است.