به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از عوامل کاهش ۲۵ در صدی سهمیه فارس نسبت به دوره گذشته ( ۲۰۱۸ ) عدم ثبات در مدیریت ورزش فارس بوده که در این چهار سال سه مدیر کل تغییریافته است برای همین هم این مدیران نتوانسته اند برنامه خود را پیاده کنند هر چند سهیمه کشتی فرنگی فارس هم کم شده است.
ورزشکاران اعزامی فارس به هانگژو
میثم دلخانی کشتی فرنگیٰ، فرانک پرتو آذر دوچرخه سواریٰ ،مهران ستار جوجیتسو، سید حسین حسینی فوتبال، سعیده جعفری کبدی، علی رحیمی کازرونی هندبال، یاسین کبیریان جو هندبال، فاطمه کشاورز وزنه برداری، مهدی فتحی پور جودو و وحید گلخندان ۱۰ ورزشکار شرکت کننده از استان فارس در بازیهای آسیایی هانِگژو چین هستند.
همچنین محمد علی گرایی و برادرش محمد رضا که هم اینک در مسابقات جهانی کشتی فرنگی حضور دارند به دلیل فاصله کم تا شروع بازیهای آسیایی از سوی سرمربی تیم ملی به این ۲ کشتی گیر شیرازی استراحت دادند و گرنه سهمیه فارس به ۲ نفر افزایش پیدا می کرد و شانس گرفتن مدال هم فارسی ها بیشتر می شد.
نگاهی به کارنامه ورزشکاران فارس در جاکارتا ۲۰۱۸
حبیب رنجبر و مهران ستار در رشته جوجیتسو، محمدعلی و محمدرضا گرایی در کشتی فرنگی، سعیده جعفری در کبدی، فرزاد رستمی و علی رحیمی در هندبال، سعیدرضا کیخا در ژیمناستیک و فرانک پرتو آذر در رشته دوچرخه سواری و محمد بهروز کارگران، محمد حسن زاده در بسکتبال پنج نفره و علی الله وردی در بسکتبال سه نفره ۱۲ ورزشکار استان فارس بودند که در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا حضور داشتند.
در این رقابت ها، محمد علی گرایی در کشتی فرنگی مدال طلا گرفت و برادرش محمد رضا در همین رشته مدال برنز را از آن خود کرد.
سعیده جعفری دیگر ورزشکاران شرکت کننده از فارس بود که مدال پُر افتخار تیمی طلا را در ورزش کبدی بانوان کسب کرد و علی الله وردی از فارس در رشته بسکتبال سه نفره نیز مدال برنز تیمی را بر گردن آویخت.
بدین ترتیب، کاروان ورزشی فارس متشکل از ۱۲ نفر در این بازی ها موفق شدند در مجموع رقابت های تیمی و انفرادی، ۲ مدال طلا، و ۲ برنز کسب کنند.
جرقه بازیهای آسیایی از کجا زده شد
به گزارش ایرنا، نخستین جرقه بازی های آسیایی که مهمترین رویداد ورزشی قاره کهن است از سال ۱۹۵۱ درشهر دهلی نو کشور هندوستان رقم خورد و از آن زمان تاکنون که نوزدهمین دوره آن پشت سر گذاشته می شودٰ، ورزشکاران فارس در چند دوره که شرکت داشتند تنها ۱۳ مدال شامل، چهار طلا، ۲ نقره و پنج برنز کسب کرده اند.
شریف دلارام نخستین ورزشکار استان فارس بودکه در هفتمین دوره بازی های آسیایی ۱۹۷۴تهران در رشته بوکس موفق به کسب نشان طلا، قبل از انقلاب اسلامی شد.
پس از انقلاب اسلامی در شانزدهمین دوره بازی های آسیایی که در سال ۲۰۱۰ در گوانژو چین برگزار شد امید نوروزی پس از ۳۶ سال در رشته کشتی فرنگی و در وزن ۶۰ کیلوگرم مدال طلا را بر گردن آویخت تا دومین ورزشکار طلایی استان فارس در بازی های آسیایی پس از شریف دلارام باشد.
حمید ریحانی دیگر ورزشکار استان فارس است که در رشته کشتی فرنگی توانسته در بازی های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر به نشان برنز دست یابد.
همچنین در بازیهایی آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا هم محمد رضا گرایی و سعیده جعفری در کشتی فرنگی و کبدی نشان طلا گرفتند، محمد علی گرایی در کشتی فرنگی و علی الله وردی در بسکتبال سه نفره هم نشان برنز به خود اختصاص دادند.
جودو از دیگر رشته هایی که فارسی ها در بازی های آسیایی موفق به کسب مدال شده اند، محمدرضا رودکی درشانزدهمین دوره بازی های آسیایی ۲۰۱۰ که در گوانژو چین برگزار شد، یک نشان نقره و یک برنز کسب کرد و تنها ورزشکار فارسی است که تاکنون موفق به کسب ۲مدال بازی های آسیایی شده است.
کشتی فرنگی بیشترین مدال
کشتی فرنگی تنها رشته ای است که فارسی ها تاکنون توانسته اند در ادوار گذشته بازیهای اسیایی ۲ نشان طلا و ۲ برنز کسب کنند.
بهترین مقام تیمی ایران در بازیهای آسیایی تهران
بهترین مقامی که ورزشکاران ایران در بازی های آسیایی تاکنون کسب کرده اند مربوط به سال ۱۹۷۴ تهران است که در این سال که هفتمین دوره این بازی ها بود، تیم ایران با ۴۰۰ ورزشکار در ۲۴ رشته توانست با کسب ۳۶ نشان طلا، ۲۸ نقره و ۱۷برنز در رده دوم جدول رده بندی قرار گیرد.
ملاک ارزیایی هر کشور در ورزش چیست ؟
ملاک ارزیابی ورزش هر کشور در کسب موفقیت در بازی های آسیایی و المپیک ها است و بر همین اساس هم فدراسیون ها و هیات های ورزشی و اداره کل ها نیز ارزیابی می شوند.
دربحث ورزش انفرادی که جذابیت خاص خود دارد و بازی های آسیایی بر پایه همین اساس بنیان گذاری شده و مدال های تیمی را معادل یک مدال انفرادی محاسبه می کنند، نشان دهنده این است که نگاه به این رویداد مهم مانند المپیک بیشتر به رشته های انفرادی است.
به همین دلیل هم در هر دوره از این رقابت ها شاهد روی کار آمدن ورزش های انفرادی جدیدی همچون پنجاک سیلاک ( یک نوع ورزش رزمی ) هستیم که ۱۵ مدال دارد.
در بازی های آسیایی در ورزش انفرادی سن مطرح نیست از این رو شاهد حضور فردی با ۷۸ سال سن از شهر میزبان یعنی جاکارتا پایتخت اندوزی بودیم که مدال برنز رشته کارت هم کسب کرد.
کاروان اعزامی ایران به هانِگژو
به گزارش ایرنا، ۲۱۱ ورزشکار مرد، ۷۸ ورزشکار زن و حدود ۲۰۰ همراه که شامل کادر سرپرستی، فنی، پزشکی، خبری و همراه است که به مسابقات آسیایی هانگژو اعزام می شوند، این در حالی است که کاروان اعزامی ایران به بازیهای ۲۰۱۸ جاکارتا با ۲۸۰ ورزشکار مرد، ۹۸ ورزشکار زن و در مجموع ۳۷۸ ورزشکار در ۴۲ رشته ورزشی راهی این دوره از بازی ها در جاکارتا شد که نسبت به دوره گذشته کاهش چشمگیری دشاته است.
شروع بازیها
برنامه بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ درحالی اعلام شده که استارت نوزدهمین دوره این رقابتها با مسابقات والیبال و والیبال ساحلی مردان (از ۲۸ شهریورماه) در هانگژو زده میشود.
بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو از اول مهر ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه بهصورت رسمی آغاز و ۱۵ مهرماه به پایان میرسد؛ ۱۶ مهر نیز مراسم اختتامیه برگزار میشود
در پایان بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا تیم چین با ۱۳۲ طلا، ۹۲ نقره و ۶۵ برنز به مقام قهرمانی دست یافت.
کاروان اعزامی ایران هم با ۲۰ طلا، ۲۰ نقره و ۲۲ برنز و قرار گرفتن در رده ششم رده بندی به کار خود پایان داد.